שלום, אני עובדת כשכירה (תשלום בתלוש משכורת) כמדריכת ריקוד במרכז קהילתי. אני חתומה על חוזה עבודה לעובד ששכרו משתלם כחלק מהפידיון. בחוזה רשום את הסעיף הבא: "במשך כל תקופת ההתקשרות וכן במשך שנה אחת לאחר סיומה מתחייב/ת העובד/ת שלא להעביר תלמידים ולא להפעיל בין בעצמו/ה ובין באמצעים אחרים פעולות מן הסוג שביצע/ה במסגרת התקשרות זו, בתחום היישוב או הרשות בו פועל המרכז". האם סעיף זה חוקי ואינו נוגד את חופש העיסוק? דהיינו אם אני רוצה להתפטר ממקום זה ( וככתוב בחוזה בסעיף אחר להודיע מראש-חודש לפני עזיבתי) ולפתוח לאחר כמה חודשים עסק באותו מיקום, בו אלמד ריקוד האם זה חוקי? כמובן שלא אפנה ללקוחות של המרכז הקהילתי בדיוור ישיר אלא יהיה פירסום מקיף כולל את כל האיזור. אני מעוניינת לעבור להיות עצמאית באותו מיקום גיאוגרפי מספר חודשים אחרי, האם אני יכולה? או שאסור לי מבחינה חוקית? נוסף, האם המרכז הקהילתי יכול לתבוע אותי על פתיחת מקום עצמאי באותו איזור? מאוד אודה לתשובתכם המהירה נעמה
נעמה שלום,
בית המשפט העליון בפרשת "סער" כמו גם בית הדין הארצי לעבודה בפרשת "צ'ק פוינט" ביססו הלכה לפיה אין אוכפים תניות אי תחרות שכאלה אלא אם מתקיימים תנאים ספציפיים אשר נקבעו בהלכות כגון איום על עצם קיומו של מקום העבודה הראשון.
הרציונאל של הלכות אלו הוא שמכוח חופש העיסוק (אשר גם לפני חוק היסוד הוכר כזכות על) אין למנוע מעובד לעבוד במסגרת הכשרתו בתנאים הטובים ביותר אותם הוא יכול למצוא.
כך, ככלל אין מניעה להקמת עסק מתחרה על אף קיומה של תניה זו בחוזה ההעסקה שלך.
עם זאת אני ממליץ לך לקבל ייעוץ משפטי ספציפי על ידי עורך דין אשר ייבחן את הנסיבות הרלוונטיות ואת החוזה טרם קבלת החלטה בעניין.
את מוזמנת לפנות למשרדי לשם קבלת ייעוץ בכל עת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר