מה הם התנאים החשובים שצריך לכלול בהסכם המייסדים, והאם יש נושאים שחייבים להיות מוסדרים מראש כדי למנוע בעיות בהמשך?
הסכם מייסדים הוא מסמך חשוב מאוד בהקמת חברה, שכן הוא מגדיר את היחסים בין המייסדים ואת הזכויות והחובות של כל אחד מהם. הנה כמה נקודות עיקריות שחשוב לכלול בהסכם מייסדים:
1. הגדרת מטרות החברה – יש להגדיר בצורה ברורה את מטרת החברה ואת תחום הפעילות שלה, כדי למנוע אי-הבנות בהמשך הדרך.
2. חלוקה של מניות ובעלות – חשוב להחליט מראש על חלוקת המניות בין המייסדים ועל זכויותיהם בהן. יש להסדיר איך תתבצע חלוקה במקרה של גיוס משקיעים או מכירת מניות.
3. התחייבויות המייסדים – יש להגדיר את התחייבויות המייסדים כלפי החברה, כולל תפקידים, שעות עבודה ותרומות שיכולות לכלול הון עצמי, עבודה או ידע.
4. הסכמות לגבי זכויות ניהול – עליכם להחליט אילו זכויות ניהול יהיו לכל מייסד ומהי הדרך לקבלת החלטות חשובת בתוך החברה. לדוגמה, האם נדרש רוב פשוט או רוב מיוחד להחלטות מסוימות.
5. סנקציות במקרה של הפרת ההסכם – חשוב לכלול סעיפים המפרטים סנקציות במקרה של הפרת ההסכמים, לדוגמה אם אחד המייסדים לא מבצע את התחייבויותיו.
6. תנאי יציאה ומכירת מניות – יש להסדיר מראש את התנאים שבהם מייסד יכול להפסיק את פעילותו בחברה, איך ימכרו את מניותיו ומה יהיו התנאים למכירה (למשל, האם ידרשו הצעות למחיר הוגן או הצעות מקדימות).
7. שמירה על סודיות – יש לקבוע בהסכם חובת שמירה על סודיות במקרים שבהם המייסדים נחשפים למידע רגיש אודות החברה.
8. הסכמות לגבי עתיד החברה – כדאי לכלול מנגנונים שיבטיחו שהחברה תוכל להתמודד עם שינויים עתידיים כמו הכנסת שותפים נוספים, גיוס הון, שינויים בהנהלה וכו'.
הסכם מייסדים צריך להיות מותאם אישית לצרכים של המייסדים ולטיב הקשר ביניהם. לכן, מומלץ לפנות לעורך דין מיומן בהכנת הסכמים כאלה, שיסייע בניסוח ובהסדרת כל התנאים המשפטיים הדרושים להבטחת עתיד החברה וההגנה על האינטרסים של כל המייסדים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יובל שלום כשביהמ"ש משתכנע שהחברה פעלה בדרך של הונאה או קיפוח של נושי החברה, כשמנהלי החברה לקחו סיכון לא סביר בנוגע ליכולות החברה לפרוע את חובותיה או כשלא פיקחו באופן תקין על התנהלות החברה ועוד, בית ...
המשך תשובה