שלום גיא, יש לנו עסק של שותפות המורכבת משני שותפים. אנחנו שוקלים להפוך לחברה בע"מ. מהם ההבדלים המהותיים בין שותפות רשומה לבין חברה בע"מ?
שלום אהרון,
שותפות היא התאגדות משפטית (רשומה או שלא), בין מספר שותפים, החוברים יחד לשם ניהול עסק למטרת הפקת רווחים, ואשר אינם מאוגדים בדרך משפטית אחרת. חשוב לדעת כי גם שותפות שאינה רשומה אצל רשם השותפויות, אך פועלת במסגרת עסקית משותפת לצורך השאת רווחים, היא שותפות לכל דבר ועניין וכפופה לדיני השותפויות.
חברה בע”מ הינה אישיות משפטית נפרדת בפני עצמה ואחריות בעלי מניותיה ביחס לחובותיה מוגבלת בגובה הסכום ששולם עבור מניותיהם וטרם נפרע. לעומת זאת, בשותפות השותפים חבים באופן אישי לחובות השותפות ואחראים באופן בלתי מוגבל, ביחד ולחוד, לחובותיה (למעט במקרה של שותף מוגבל בשותפות מוגבלת). לפיכך, נושי השותפות יוכלו לתבוע באופן אישי כל אחד מהשותפים ולדרוש מהם לפרוע את חובות השותפות.
לשותפות ישנן לא מעט יתרונות, כאשר היתרון המשמעותי הינו אופן חלוקת האחריות בין השותפים. כמו כן, הדינים הגמישים יותר החלים על שותפות, בניגוד לדיני התאגידים הנוקשים יותר החלים על חברה, מאפשרים לשותפים גמישות רבה יותר, מקלים על ההתנהלות העסקית היומיומית ומפחיתים עלויות ניהול ורגולציה.
מאידך, האחריות האישית של השותפים מהווה חסרון משמעותי המייצר חשיפות אישיות גבוהות, אשר קיימות במקרים חריגים בלבד במקרה של חברה בע"מ. להמשך בירור ומתן ייעוץ מתאים, אתה מוזמן לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות ונשמח לסייע לך בנושא.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום אמין, שאלתך טומנת בחובה מספר סוגיות מתחום דיני המיסים והגדרת עוסק במע"מ. בעסקאות דרופשיפינג יש לבדוק מהו מקום העסקה. על פי סעיף 14 לחוק מע"מ יראו נכס כנמכר בישראל אם הנכס היה בישראל בעת מס...
המשך תשובה