מכירה באינטרנט בשיטת דרופשיפינג. האם זה מחייב פתיחת עסק? אין מלאים ומחסנים רק עמלות קנייה מכירה מספקים שמעבירים ללקוחות את הדברים. אם כן צריך, אז איזה עסק או חברה לפתוח?
שלום אמין,
שאלתך טומנת בחובה מספר סוגיות מתחום דיני המיסים והגדרת עוסק במע"מ.
בעסקאות דרופשיפינג יש לבדוק מהו מקום העסקה. על פי סעיף 14 לחוק מע"מ יראו נכס כנמכר בישראל אם הנכס היה בישראל בעת מסירתו לקונה. הואיל ובעסקאות דרופשיפינג רבות הנכסים כלל אינם עוברים בישראל, הרי שעסקאות כאלה אינן נכנסות לתחולת חוק מע"מ ואין צורך בפתיחת תיק במע"מ בגינן.
לעומת זאת, בעסקים אשר מנהלים פעילות מעורבת שבה חלק מהסחורה נכנסת לגבולות ישראל וחלקה נמכרת לתושבי חוץ, יש לפתוח תיק במע"מ וכן ישנה חובת תשלום מע"מ על ההכנסות ממכירת הטובין. סוג העוסק (פטור/ מורשה) ייקבע בהתאם למחזור העסק.
לעומת המע"מ, מבחינת מס הכנסה כללי הכללים להקמת עסק בתחום הדרופשיפינג שונים לחלוטין. על פי חוקי המס בישראל, כל תושב ישראל חייב בדיווח שנתי ותשלום מס על הכנסותיו, אף אם הופקו מחוץ לישראל ולכן יש לדווח על על כל ההכנסות מהעסק לצורכי מס, לא יאוחר מיום תחילת הפעילות העסקית.
להמשך בירור ומתן ייעוץ מתאים את מוזמנת לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות ונשמח לסייע לך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אשר שלום, להקמה של חברת סיעוד יש כמה היבטים חשוב להבין האם מדובר בחברת סיעוד או חברת תיווך לעובדי סיעוד ועוד נתונים, הקמת חברה שכזו אינה כהקמה של חברה רגילה ועל כן דרוש בירור פרטני ומעמיק. מוצע להתייע...
המשך תשובה