שלום רב, אני מנסה להקים עסק ביתי של בישול אוכל טבעוני ביתי ומכירתו ללקוחות פרטיים. פניתי למחלקת שירות המזון וזו תשובתם: "שלום, הבעיה שהרשות המקומית לא מתירה פעילות עסקית בבתי מגורים. באין רישיון עסק והיתר הדסה לא ניתן לתת רישיון (לפעילות עסקית). אם יאשרו ברשות המקומית נעביר אליך את הדרישות של משרדנו." כיצד עליי לנהוג כדי להשיג את הרישיון הנחוץ להקמת העסק, אל מי עלי לפנות, כמה זמן זה יכול לקחת? תודה רבה על העזרה
שלום אייל,
בפתיחת עסק לממכר מזון נדרש רישיון עסק בהתאם לחוק רישוי עסקים ולכן יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית לקבלת רישיון העסק. בנוסף, כאשר מדובר בעסק המתנהל בבית מגורים, ככל הנראה, נדרש לקבל גם היתר לשימוש חורג. את הבקשה למתן היתר לשימוש חורג יש להגיש במערכת הארצית של "רישוי זמין" (באמצעות כרטיס חכם ע"י עו"ד). קבלת ההיתר כרוכה בתשלום אגרת שימוש חורג, היטל השבחה ועלויות נוספות. לא ניתן לדעת מראש כמה זמן הליך זה אמור לקחת, שכן הדבר תלוי בכל מקרה לגופו ובעיקר בהתנהלות הרשות המקומית. להמשך בירור ומתן ייעוץ מתאים, אתה מוזמן לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות ונשמח לסייע בידך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נוגה שלום לכל שותף יש אפשרות להגביל למפרע אחריותו להיקף השקעתו בלבד ולהתנות בהגבלת אחריות זו את הצטרפותו. שותף כזה ייחשב ל"שותף מוגבל" והשותפות תיחשב ל"שותפות מוגבלת", ובלבד לפחות אחד מיתר בעליה (...
המשך תשובה