שלום גיא, עשיתי עסקה עם חברה בה קיים בעל מניות אחד שהוא למעשה בעל השליטה בחברה. בעת ביצוע העסקה הציג בפני בעל השליטה כי מדובר בחברה רווחית מאוד ולכן ביצעתי את העסקה, אלא שלימים התברר כי מדובר בחברה כושלת, שכבר במועד ביצוע העסקה היו לה חובות כבדים לנושים רבים. האם ניתן לבצע הרמת מסך ולתבוע באופן אישי את בעל השליטה בחברה?
שלום סטיב,
הרמת מסך ההתאגדות של חברה בע"מ חוק החברות הינה פעולה חריגה. העילות בהן ניתן להרים מסך מוסדרות בחוק החברות וכוללות מקרים בהם השימוש במסך ההתאגדות של החברה נעשה באופן שיש בו כדי להונות אדם או נושה של החברה, כאשר הנטל להוכיח את הפעולות הללו מוטל על התובע.
עילה נוספת להרמת מסך הינה כאשר השימוש במסך ההתאגדות נעשה באופן הפוגע בתכלית החברה ותוך נטילת סיכון בלתי סביר. מדובר במקרים בהם בעלי המניות נוטלים על עצמם סיכון בלתי סביר ומתחייבים בשם החברה בהתחייבויות בלתי סבירות, כאשר הם יודעים מראש שהחברה לא תוכל לעמוד בהן.
ישנם מקרים נוספים שנקבעו בחוק ובפסיקה להרמת מסך וחשוב לברר תחילה מהן הנסיבות במקרה הספציפי שלך בכדי לבדוק האם הן מהוות עילה להרמת המסך.
להמשך בדיקה ומתן ייעוץ מתאים, אתה מוזמן לפנות למשרדנו בדרכים המקובלות ונשמח לסייע בידך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שרונה שלום כשם שניתן להרים מסך ההתאגדות בין חברה לבין בעלי מניות בה, כך על פי דין ניתן להרים מסך ההתאגדות בין שתי חברות. זאת למשל כאשר שוכנע ביהמ"ש כי החברה החדשה הוקמה במטרה להתחמק מחובותיה של זו...
המשך תשובה