שלום גיא, אני שוקל להכנס כשותף מוגבל בשותפות. מהו מעמדו של שותף מוגבל ומהן ההשלכות של היותו מוגבל על זכויותיו בשותפות?
שלום אלון,
קיימות על פי החוק מספר הגבלות החלות על שותף מוגבל, להבדיל משותף כללי בשותפות. כך למשל, שותף מוגבל אינו משתתף בניהול עסקי השותפות ואין בכוחו לחייב את השותפות, אולם הוא ראשי בכל עת לעיין בפנקסי השותפות, לבחון את מצבה וסיכוייה ולהתייעץ בענין זה עם השותפים.
עוד חשוב שתדע, כי שותף מוגבל אינו רשאי במשך קיומה של השותפות למשוך או לקבל, במישרין או בעקיפין, שום חלק מהשקעתו, ואם עשה כן, יהא חב בחיוביה של השותפות כדי הסכומים שמשך או שקיבל.
במידה ותרצה להשתתף בניהול עסקי השותפות, אתה צריך לקחת בחשבון שאתה עלול להיות אחראי לכל חיוביה, כאילו היית שותף כללי, כל עוד אתה משתתף בניהולה.
ישנן הגבלות נוספות שנקבעו בחוק ביחס לשותפים מוגבלים, כגון העדר הזכות לפרק את השותפות בהודעה לשותפים האחרים ועוד. כמובן שכל האמור כפוף להוראות הסכם השותפות, ככל שייחתם ביניכם. מומלץ לערוך הסכם שותפות, המסדיר את כל הזכויות של הצדדים בשותפות. להמשך ייעוץ ובירור בסוגיה זו, אתה מוזמן לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נטלי שלום בישראל ניתן להקים חברות פרטיות, חברות ציבוריות, עמותות, קבוצות רכישה ועוד , משכך הנך מוזמנת לפנות למשרדנו בדרכים המקובלות בעניין האמור לקבלת סיוע וייעוץ...
המשך תשובה