שלום גיא, ביצעתי עסקה עם חברה בע"מ שבעלי המניות שלה מתחמקים מההתחייבויות שהציגו בפני בשם החברה ועכשיו מתברר לי כי החברה נמצאת בקשיים ולא ניתן לפעול הגדה. באיזה מקרים ניתן לפעול נגד בעלי המניות בחברה באופן אישי?
שלום עומר,
קיימים מקרים בהם ניתן לייחס לבעלי המניות בחברה את החובות וההתחייבויות של החברה. לשם כך יש לבצע "הרמת מסך", שהינה פעולה המאפשרת לבית המשפט להרים את מסך ההתאגדות מהחברה ולייחס את חובות ואחריות החברה לבעלי מניותיה.
משאלתך עולה כי בעלי המניות בחברה הציגו בפניך מצגים מסוימים שגרמו לך להבין כי החברה תעמוד בהתחייבויותיה כלפיך. חשוב לבדוק את נסיבות המקרה לגופו ומהם המצגים שהוצגו בפניך על ידי בעלי המניות בחברה. אתה מוזמן לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות, להמשך בדיקה ומתן ייעוץ מתאים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גלעד שלום בחירת מבנה משפטי לחברה סטארטאפ יכול להשפיע רבות על יכולת גיוס ההון. המבנה המשפטי הנפוץ ביותר עבור סטארטאפים הוא חברה בע"מ (בעירבון מוגבל), מסיבות הקשורות לאטרקטיביות למשקיעים וליכולת להגן ...
המשך תשובה