שלום רב, הנני מתכוונת לעבוד כשכירה ובמקביל נמצאת בשיתוף פעולה עם כמה אנשים להקמת מיזם משותף. מנכ"ל המיזם רוצה לפתוח חברה וכולנו נהיה בעלי מניות שווים. שאלותיי הן: 1. האם עצם העובדה ששמי יהיה רשום תחת חברה בע"מ ובמקביל אעבוד כשכירה יהוו מכשול/מס גבוה יותר/או בכלל כל דבר שלילי אחר? 2. אם אהיה רשומה בחברה ועדיין לא אעבוד כשכירה, מה אז הן ההשלכות? אני רוצה לציין שהחברה שאנו רוצים לפתוח לא תהיה בעלת כל הכנסה אלא רק אם המיזם יצליח (אנו מעוניינים לפתח מוצר ואז למכור אותו וזהו). רב תודות!!
טלי שלום,
שאלתך מעלה מס' סוגיות :
הראשונה - חשבונאית - מיסים - האם תאלצי לשלם מס שונה - עליך לפנות לרו"ח בשאלה זו .
השניה - שוב שאלת מיסים - ועליך לפנות לרו"ח בשאלה זו .
השלישית - אופן ההתאגדות -
הואיל ואתם מבקשים לפתח יחדיו מוצר אשר ככל הנראה לכל אחד מכם תרומה שווה לפיתוחו נכון יהיה כי תפתח חברה אשר אתם בעלי המניות ביחסים שווים, וכי המוצר וזכויתיו יהיו ע"ש החברה.
אני הייתי ממליץ על ניסוח הסכם המבהיר את היחסים בינכם לבין עצמכם ,בינכם לבין המוצר וכו'
אם החוזה יערך נכונה , הוא יגן עליכם ובמקרה של פירוד ניתן יהיה לבצע את המהלך מבלי לפגוע, באופן יחסי, בעסקים של החברה ו/או במוצר עצמו ואולי יחסכו הליכים משפטיים מסובכים מורכבים ויקרים.
בהצלחה
עו"ד רענן גל
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרינה שלום ניתן להקים 4 סוגים : חברה בערבות לא מוגבלת , חברה בערבות מוגבלת , חברה מוגבלת מניות ,חברה לתועלת ציבור . חברה לתועלת הציבור : מוגדרת כחברה שתקנונה קובע לה מטרות ציבוריות בלבד. מבין אלו...
המשך תשובה