בבעלותי חברה העוסקת בקידום אתרים ואני מעוניין להתחיל לתת שירותים נוספים שאינם קשורים למטרות החברה עליהן הצהרתי. האם חריגה ממטרת החברה המקורית כפי שהיא אצל הרשם יכולה להיות בעייתית?
שחר שלום,
חוק החברות אוסר על חברה ועל מי שפועל מטעמה לבצע פעולה שיש בה חריגה ממטרות החברה הקבועות בתקנונה. פעולה כזו, ככלל, אינה תקפה כלפי החברה אלא אם כן, החברה אישרה את הפעולה בדרך הקבועה לכך בחוק או אם הצד שכלפיו נעשתה הפעולה לא ידע ולא היה עליו לדעת על החריגה.
לכן, אם אכן, מפורטים בתקנון החברה שלך עיסוקים ספציפיים ואתה מבקש לעסוק, באמצעות החברה, בעיסוקים אחרים/נוספים, עליך לשנות את סעיף המטרות שבתקנון.
לפני כן, אני ממליצה לך להיוועץ עם עו"ד על מנת שיבדוק אם המטרות הקבועות בתקנון החברה אכן מנוסחות באופן מגביל ואם אכן נדרש שינוי התקנון.
עו"ד שירלי קדם בן עמי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שרעבי שלום בהתאם לדין בישראל, מקורות הרמת המסך נובעים משלושה מקורות שונים : הראשון הוראת סעיף 6 לחוק החברות לעניין הרמת מסך , השנייה מכוח הוראת סעיף 56 לפקודת הנזיקין מכוחה ניתן לחייב אורגן של הח...
המשך תשובה