שלום, אני נמצאת בתהליך של הקמת חברת קייטרינג המציעה מזון גורמה למסיבות פרטיות. רציתי לדעת מה כדאי לי במקרה כזה- להקים חברה בע"מ ולהירשם ברשם החברות, או לפתוח את העסק תחת עוסק מורשה? אני מתכוונת להעסיק כעשרה מלצרים ועוד 5 עובדים. מה עלי לעשות?
שלום נעמה,
שאלתך מעלה כמה סוגיות עיקריות שכדאי לבחון: אחריות, עלויות נלוות ומיסוי.
מבחינת אחריות - בהקמת חברה בע"מ מי שפועל בעצם מול העובדים, ספקים, לקוחות וכו' זו החברה. כלומר - ככל שיהיו למישהו טענות נגד הפעילות שתבצעי באמצעות החברה, עליהם לפנות/לתבוע אל/את החברה ולא אלייך/אותך באופן אישי. כמובן שיש לכך חריגים שונים ובנסיבות מסוימות (כגון שימוש פסול ב"מסך ההתאגדות" כדי להונות או לקפח נושה) ניתן לתבוע בעל מניות באופן אישי. מעבר לכך, לרוב בנקים וספקי שירות שונים דורשים התחייבות/ערבות אישית לחובות החברה, כך שההתאגדות כחברה בעניינים אלו פחות תסייע. ככל שאכן צפויה פעילות עסקית רחבה (כ-15 עובדים, ספקים וכד'), כדאי לשקול בחיוב התאגדות באמצעות חברה.
מבחינת מיסוי, כדאי להתייעץ עם רו"ח/מנהל חשבונות/יועץ מס בנוגע לכדאיות הקמת חברה. בחברה משיכת כספים יכולה להתבצע באמצעות משיכת משכורת, עליה תצטרכי לשלם מס הכנסה וכן ביטוח לאומי ומס בריאות (בפועל - גם את חלקו של המעסיק וגם את חלקו של העובד, מאחר ואת המעסיק של עצמך). רווחי החברה ימוסו לפי מס חברות (כיום 26.5%). אם תרצי למשוך מהרווחים לאחר מס דיבידנדים - תחויבי במס נוסף (25-30%). מעבר לכך, יש עלויות נלוות של אגרת רשם חברות (הקמה כ-2,600 ש"ח ובכל שנה כ-1,500) ועלויות רו"ח/מנהל חשבונות מעט גבוהות מעוסקים (בד"כ).
לפי הידוע לי, יש יתרון מסוים בפעילות תחת חברה במקום עוסק (וזה ממש על רגל אחת): עוסק צריך לשלם מס מיד עם קבלת הכנסה ולבקש החזר מס בסוף שנה אם שילם יותר מס. בחברה ניתן לשלוט בכך יותר, שכן אפשר להגיע עם מס הכנסה להסדר של תשלום מקדמת נמוכה על חשבון מס חברות ולמשוך משכורת מדודה (עם מס שולי נמוך יחסית), ורק אם בסוף שנה נותרה הכנסה חייבת - משלמים עליה מס חברות (אם המקדמות ששולמו לא מכסות אותן). בכל מקרה, צריך לבדוק האם משתלם לפעול תחת חברה ואת ההשלכות על ניהול החשבונות והמיסוי עם בעל מקצוע.
מעבר לכך, מומלץ לבדוק את חובותיך כמעסיקת עובדים, כיוון ששם חשיפות ועלויות שונות שלעיתים אינן נלקחות בחשבון על ידי בעלי עסקים, וכן את הצורך ברישיון עסק.
בהצלחה!
יואב
* אין באמור לעיל בכדי להוות חוות דעת או ייעוץ מכל סוג, לרבות חוות דעת או ייעוץ משפטי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום,
לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות ויש לבחון כל מקרה לגופו. היתרון המרכזי של הקמת חברה הוא אכן האחריות המוגבלת, כפי שפירט עו"ד קליין וחסרונה המרכזי הינו העלויות (עלויות הקמה, אגרות שוטפות, עלויות שירותי ראיית חשבון והנה"ח גבוהים יותר).
למול כך, יש לבחון את נושא המיסוי והיבטים נוספים.
כך לדוגמא, התמונה עשויה להשתנות במידה ובכוונתך להקים את העסק עם שותף או לצרף שותף בשלב מאוחר יותר. מצד אחד, לחברה יש יתרונות במקרה זה, הן בהיבט של נוחיות ההתקשרות עם צדדים שלישיים והן בהיבט האחריות. מצד שני, קל יותר להפרד כאשר מדובר בשותפות מאשר כאשר מדובר בחברה.
עו"ד שירלי קדם בן עמי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רישום חברה בישראל בבעלות תושב זר הוא בהחלט אפשרי ,כמובן זה בכפוף לבדיקה מוקדמת של מסמכי השהייה ונפקותם , בכל אופן לצורך הקמת חברה הנך נדרש לשכור שירותי עו"ד ישראלי שיכין עבורך כל המסמכים הנדרשים בכלל...
המשך תשובה