שלום רב, אני מתכנן כבר שנים רבות להקים סטודיו עצמאי לצילום סטילס ווידיאו לצילום אירועים. אני רוצה להקים עם שותף נוסף, אבל מעוניין להחזיק ברוב החברה, כלומר משהו כמו 70% הכנסות אליי ו30% אליו, כאשר גם ההשקעה שלי תהיה כמובן גדולה יותר. איך אני עושה את זה מבחינת ההקמה של החברה, והאם הוא נחשב לשותף לכל דבר, או שותף זוטר או מיוחד?
יונתן שלום,
המצב אותו אתה מתאר הוא מצב בו מוקמת חברה שבה יש בעל מניות רוב, המחזיק ברוב המניות בחברה ובעל מניות מיעוט.
במקרה כזה יש להקים את החברה באופן שישמר לא רק את זכויותיך הכלכליות בחברה, אלא גם את שליטתך בחברה. כלומר, לדאוג שיהיה לך רוב לא רק באסיפת בעל המניות אלא גם בדירקטוריון.
מומלץ מאד במקרה כזה לערוך הסכם מייסדים, שיסדיר את מערכת היחסים ביניכם במסגרת החברה. הסכם כזה צריך להסדיר, בין היתר, את אופן ניהול החברה, חלוקת התפקידים והאחריות ביניכם, וסוגיות נוספות מהותיות, כגון, הגבלות על העברת המניות וזכויות קניין רוחני.
מכיוון שמדובר בהסכם מורכב שמצריך ייעוץ פרטני מומלץ להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום.
עו"ד שירלי קדם בן עמי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
053-9428571
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרעי שלום חברה רשאית לשנות תקנונה בהחלטה שהתקבלה ברוב רגיל באסיפה הכללית של בעלי המניות בחברה, אלא אם כן נקבע בתקנון שדרוש רוב אחר, או אם נתקבלה החלטה המגבילה את האפשרות לשנות את התקנון.לכן על מנת לה...
המשך תשובה