אני עובדת כבר 33 שנים בבית חולים. מאז שנת 81 אני עובדת ביחידת הדיאליזה. ביחידת הדיאליזה יש 12 מכונות דיאליזה וכל מכונה מופעלת פעמיים בכל משמרת. למעשה, מדובר בהפעלה של 24 מכונות בכל יום. התפקיד שלי הוא תפקיד טכני ואני צריכה להכין את המכונות לפני שמחברים אליהן את החולים. התפקיד שלי כולל גם פתיחה וסגירה של מעין קליפסים שנמצאים בכל מכונה (שמונה קליפסים). פתיחת הקליפסים דורשת מאמץ משמעותי בכפות הידיים. כמו כן, האחיות צריכות לפתוח גם מיכל תמיסה דיאליזת במשקל של חמישה ליטרים. הדבר דורש תנועה סיבובית ומאמץ. זה המשימות העיקריות. כמובן שיש משימות פיסיות נוספות שנעשות במסגרת העבודה. לאחרונה אובחנתי כסובלת מדלקות כרוניות בכפות הידיים. האם זו מחלת מקצוע?
לאה שלום!
על מנת שהביטוח הלאומי יכיר בנזק שנגרם לך בכפות הידיים, עליך להוכיח כי הפגיעה הינה פגיעה מעבודה כמשמעות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי.
באשר להכרה במחלתך כ"מחלת מקצוע", סעיף 26 לתוספת השנייה לחוק הביטוח הלאומי מגדיר מתי תוכר מחלת מקצוע בכף היד, כאשר הוכח כי קיימת "דלקת של הגיד או דלקת במקומות חיבור שרירים לעצמות, הכול בכף היד או במפרק". התנאים המוגדרים בחוק הם "עבודות המחייבות תנועות חג גוניות של האצבעות, כף יד או מרפק, לפי העניין, החוזרות ונשנות ברציפות".
על מנת להכיר בפגיעה כתאונת עבודה כתוצאה ממיקרוטראומה עליך להוכיח מספר אירועים אשר כל אחד מהם אחראי לנזק וביחד הביאו לתוצאה. פגיעות חוזרות ונישנות, פעולות זהות או דומות שביצעת בעבודה ואשר גרמו לנזק לאורך זמן.
חוות דעת רפואית של מומחה כף היד יכולה להעיד אם הכן קיים קשר סיבתי עובדתי בין הנזק למקום העבודה ורק אז כדאי להגיש תביעה לביטוח הלאומי ו/או לבית הדין.
תודה
עו"ד שמעון אלפסי
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורן מעוז, משרד עורכי דין
053-7359661
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, במקרים מסויימים המוסד לביטוח לאומי מכיר במי שעובד עם כלים רוטטים וסובל מתחושת נימול בידיים כנפגע עבודה. על מנת לתת לך תשובה מושכלת יש לבחון את התיעוד הרפואי ואת אופי עבודתך הספציפי עם כלים ...
המשך תשובה