שלום רב, אבי עבד במשך שנים במפעל למוצרי ניקוי. הוא עבד עם חומרים כימיים מסוכנים מידי יום, ונחשף לאדים מסוכנים. אחרי כ-30 שנה במפעל הוא אובחן בסרטן ריאות למרות שהוא לא עישן יום אחד בחייו. בגלל הגילוי המאוחר, הוא נפטר כחצי שנה אחרי האבחון. לדעתי מדובר במחלת מקצוע עקב החומרים בהם התעסק בעבודתו. האם אני יכול לתבוע כעת את המפעל בגין מחלתו? אודה על תשובה בעניין.
ליאור שלום,
אבקש להשתתף בצערך.
שאלתך נוגעת במספר תחומים. ראשית, ניתן לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי קצבת תלויים במידה וישנם תלויים במנוח בהתאם להגדרת חוק הביטוח הלאומי. לצורך כך יש להניח בני המוסד תשתית עובדתית שיש בה כדי להוכיח את שאלת הקשר הסיבתי בין תנאי העבודה לפרוץ המחלה ולפטירתו של אביך.
ניתן גם לבחון אפשרות של תביעה כנגד מעסיקו של אביך, אך גם תביעה כזו תלויה בהוכחת קשר סיבתי בין תנאי העבודה לפרוץ המחלה, וזאת בנוסף על ביסוס טענת רשלנות כנגד המעביד במידה והוא חרג מנורמות התנהגות סבירות ולא סיפק את מלוא אמצעי הבטיחות וההדרכות הנדרשות.
אציע לך לפנות לייעוץ משפטי בעניין.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אורן מעוז, משרד עורכי דין
053-7359661
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום, ככל שהנזק בכתף לא נגרם כתוצאה מתנאי עבודתך, נשים אחרי גיל פרישה לא זכאיות להגיש תביעה לנכות כללית לביטוח לאומי. בברכה, משרד עו"ד רונן - מעוז ...
המשך תשובה