גבר שליווה בחורה לגרידה,וראה במו עיניו שיצאה מימנה רדומה, היה בטוח שנגמר וזהו.,ומאז נפרדו דרכיהם. מסתבר שהגרידה לא הצליחה וההריון המשיך והתפתח, הבחורה לא אמרה מילה לגבר אודות ההריון. לאחר שנתיים צילצלה אמרה שיש לו ילד. האם אפשר לחייבו בבדיקת אבהות?. ומה זכויותיו בנדון. לגבי כל מה שנכתב ישנם מסמכים שמעידים על כך מהרופא שעשה את הגרידה והציע לה לעבור את הגרידה בשנית כי יש סיכוי גבוה לתינוק עם מומים. אגב, הגבר נשוי ואב לילדים. אשמח לקבל תשובתך.
הפסיקה מכירה בזכותו של ילד לדעת מיהו אביו, מהו מוצאו וכיו"ב. ברוח זו אף נוסח חוק מידע גנטי תשס"א 2000 ובו הוראות ברורות כיצד על בית המשפט לנהוג במקרים של בירור קשרי משפחה ושאלת אבהות. על כן, ככל שתוגש תביעה להכרה באבהותו של הגבר הנזכר בפנייתך, ובית המשפט יתרשם, כי יש סיכוי טוב שהוא אכן אביו של הילד, ייתכן שבית המשפט יעשה שימוש בסמכות שמקנה לו חוק מידע גנטי ויורה לגבר לבצע את הבדיקה, חרף התנגדותו, אם אכן תהיה התנגדות מצדו. החוק מתנה חיוב ביצוע בדיקה כאמור, בתנאים מסויימים, אולם האפשרות קיימת ויש לקחתה בחשבון. לא ציינת אם הבחורה היתה רווקה בעת שהרתה או שמא היתה , בזמנים הרלוונטיים, נשואה לאחר. לנתון זה השפעה על שאלת בירור האבהות, שכן, ככל שהבחורה היתה אכן נשואה לאחר בעת שהרתה לגבר, ייתכן שיש במקרה זה חשש ממזרות וביהמ"ש עשוי לשקול להימנע מביצוע הבדיקה. מכל מקום, רצוי שהגבר יפנה לקבלת ייעוץ משפטי מקיף.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נירה בן דוד
053-6112872
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בעיקרון חייב לשלם. הילד צריך לאכול. אבל בהוכחת גניבת זרע, או בהסכמה הורות משותפת אפשר להגיע למצב בו לא תשלם ...
המשך תשובה