שלום, בני בן 24 הוא וחברתו ביחד מזה שלוש שנים, עדיין לא גרים יחד כיוון שהוא קצין בצבא. לא מזמן גילו שהיא נכנסה להיריון והיא מעוניינת ללדת ולשמור את התינוק. קיימתי שיחה כנה עם בני, אמר שהוא לא בנוי כרגע להיות אב, מה הזכויות שלו במקרה כזה אם היא תחליט ללדת למרות סירובו?
שולי שלום רב,
לא ניתן להכריח את האם לבצע הפלה ועל כן ככל וההריו יסתיים בלידה בנך יהיה אביו של הקטין לכשיוולד.
אם לבנך יש חשש, כי אינו האב הוא יוכל לדרוש מהאם לבצע בדיקת רקמות לצורך קביעת אבוהותו ולצורך הליך זה יהא על הצדדים לפנות בתביעה מתאימה לבית המשפט לענייני משפחה באזור מגוריי הצדדים לקבלת צו לבדיקת רקמות. אציין, כי לא ניתן לחייב אותו לשמש אב בפועל לקטין וזו צריכה להיות החלטה שלו האם ברצונו להיות אב פעיל בגידול בנו או לאו אך מזונות יהיה חייב לשלם עבור הקטין.
ככל ויבחר בנך להכיר בקטין ולקיים עימו קשר הוא יהיה זכאי להסדרי שהות עימו.
הצדדים יכולים להגיע להסכמות בכל הקשור למזונות, משמורת והסדרי שהות עם הקטין ולאשר ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה ובהעדר הסכמות יהא זכאי בנך להגיש תביעותיו בכל ענייניו של הקטין.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נירה בן דוד
053-6112872
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום ניצן. אכן גם גבר זכאי. דיני חופשת מחלה חלים גם על ימי מחלה עקב טיפולים. אבל שים לב שכל הטיפולים נספרים יחד. אתה מפסיד רק פעם אחת את הימים הראשונים ...
המשך תשובה