אני נשוי עשרים ושבע שנים הילדים גדולים מעל 18, יש לנו בית משותף ואני עומד לסיים את המשכנתה, אני מרוויח בחודש פי 4 מאשתי, בנוסף אני תכף יוצא לפנסיה אני מעריך שאקבל פיצוים עד חצי מליון, וכן שכר חודשי של עשרים אלף בחודש. השאלה היא מה אני מפסיד מכל זה אם אני מתגרש?
שלום רב,
לצורך מענה מדוייק בעניינך חסרים פרטים מהותיים אך אשיב באופן כללי.
בהתאם לחוק יחסי ממון כל הרכוש שצברו הצדדים מהלך החיים המשותפים יחולק בחלקים שווים. אלא אם כן, חתמתם על הסכם ממון (בטרם הנישואין או במהלך הנישואין) המסדיר באופן שונה מהחוק את חלוקת הרכוש. בהעדר הסכם ממון - חוק יחסי ממון יחול עליכם.
זכויות סוציאליות שנצברו על שמך ממקום עבודתך - יהא עלייך להעביר לאשתך מחצית מהזכויות הסוציאליות שנצברו מהלך הנישואין ולרבות הפיצויים. החישוב יתבצע מיום הנישואין ועד למועד הקרע. לצורך חישוב הפנסיה יהא עליכם לפנות לאקטואר אשר יבצע חוות דעת בעניין חלוקת הזכויות הסוציאליות.
לגבי דירת המגורים - אני מניחה כי הדירה רשומה על שניכם בחלקים שווים ועל כן ככל והדירה תימכר, התמורה תחולק בחלקים שווים בקיזוז הוצאות המכירה.
מאחר וציינת כי יש בינך לאשתך הפרשי שכר משמעותיים, קרי אתה משתכר פי 4 ממנה - ייתכן ואשתך תדרוש לבצע איזון גם בעניין הפרשי כושר ההשתכרות ביניכם עד למועד יציאתך לפנסיה- אשר עפ"י הפסיקה הרווחת הוכר בנכס בר איזון.
לא ברור האם הנכם שכירים, עצמאיים ואין פירוט לגבי גובה ההשתכרות של כל אחד מכם ועל כן איני יכולה להשיב במדוייק האם יש מקום לטענה מסוג זה במקרה הספיציפי שלכם.
ככל והינך נזקק לייעוץ נוסך הינך מוזנן ליצור עמי קשר ולתאם פגישת ייעוץ.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נירה בן דוד
053-6112872
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום לך N אמנם לא ניתן להכריח את האישה להינשא לך רק כיוון שהרתה ממך, אבל זכויותיך כאב שמורות לך. אתה תוכל לדרוז הסדרי ראייה, שיתוף בהחלטות, יכול להיות שהילד באמצעות האם ידרשו מזונות. לאחר הלידה יש ...
המשך תשובה