שאלה משפטית לצורך ייצוג בביהמ"ש לענייני משפחה בת"א, יש לי ילד אחד שנולד בעל כורחי ללא נישואין, היום הוא בן 8. לא היה לי קשר איתו כ-4 שנים, ולפני כשנה הגשתי בקשה לחידוש הקשר איתו, הייתה וועדת מסוכנות שקבעה לפני כחצי שנה שאני צריך לעבור טיפול פסיכולוגי וכך עשיתי. כרגע זה עומד לפני הגשת התסקיר המשלים לביהמ"ש. אמו של הילד מתנגדת בתוקף שאראה אותו, והיא מציעה וויתור מזונות מצידה בתמורה לוויתור שלי על ראיית הילד. הכל בהסכם שיאושר ע"י ביהמ"ש. בהסכם כתוב אין ילד אין מזונות, ואם אחד הצדדים יפר את ההסכם המצב (הן מבחינת הסדרי הראייה והן מבחינת המזונות) ישוב להיות כמו שהוא כעת. שאלתי בבקשה, אם אימו של הילד תפר בעתיד את ההסכם ותתבע מזונות, האם מצבי מבחינת לראות את הילד יהיה כמו שהוא כעת או גרוע מכעת? והאם כדאי לי להמתין לתסקיר שיוגש ע"י הרווחה לפני החתימה על ההסכם? תודה רבה מראש, זה ייעוץ ראשוני לצורך ייצוג בבקשה.
שלום מוטי, מענה לשאלות במסגרת הפורום, אינו מהווה ייעוץ משפטי גם לא ראשוני. עם זאת, אשתדל להתייחס לשאלתך ולחדד מספר נקודות. ראשית, נראה, שהקשר שלך עם הבן הוא משהו חשוב בעיניך, שאם לא כן, לא היית פונה מיוזמתך בהליך שמטרתו חידוש הקשר עמו. עניין זה, אין להקל בו ראש וספק אם בלבך פנימה אתה מעוניין לוותר על הבן. שנית, עליך לקבל ייעוץ משפטי מלא בנושא ה"וויתור" על הבן ומה השלכותיו בטרם תיתן הסכמתך למתווה ההסכם שאתה מציין בפנייתך. בין היתר יש לבחון האם וויתור זה הוא לטובת הקטין. נקודה נוספת לבדיקה מעמיקה היא יכולת האם לוותר על מזונות הבן. הזכות למזונות היא של הבן ולא של אמו וספק אם גם וויתור זה הוא לטובת הקטין ועל כן, אתה יכול להיות חשוף לתביעת מזונות מצד הקטין. על כך יש להוסיף שצריך להתקבל תסקיר משלים וייתכן שיהיה בו להשפיע על עמדתך ובחירותיך. לא ברור מפנייתך אם אתה מיוצג בהליכים שכעת מתנהלים בפני בית המשפט, אולם, כפי שציינתי לעיל, חשוב מאוד שתקבל ייעוץ משפטי מלא וחשוב שהמצב המשפטי בו אתה מצוי כעת וזה שיחול לאחר שתקבל החלטה זו או אחרת, יהיה ידוע לך וברור. בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נירה בן דוד
053-6112872
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום שון פיטורים מהווים שינוי נסיבות מהותי. כשיש שינוי נסיבות מהותי ניתן לפנות לבית המשפט ולבקש הפחתת מזונות ...
המשך תשובה