לפני כשנתיים אשתי נפטרה ואני נותרתי עם שני ילדים קטנים. לאחר מותה היה לי מאוד קשה להסתדר, וביקשתי את עזרתה של אחותה, שבאמת עזרה ולקחה את הילדים מתי שיכלה. הבעיה שאחרי שקצת התאזנתי וביקשתי לקחת שליטה על חיי וחיי הילדים, גיליתי שהאחות כבר השתלטה על הכל, ואין לה שום כוונה לוותר עליהם. עכשיו היא איימה לתבוע אותי אם לא אוותר עליהם. אין לי שום כוונה כמובן לוותר על ילדיי, אך רציתי לדעת האם ביהמ"ש מתחשב בעובדה שהיא אישה ודודתם של הילדים (וגם באמת טיפלה בהם יפה) בעוד אני הייתי אבא די מחורבן אחרי מותה של אשתי, אבל דורש את חיי בחזרה? למי יש יותר סיכוי?
עקרונית, על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב 1962, במות רעייתך, אתה הופך לאפוטרופוס מלא של ילדיך. כלומר, כלל הזכויות כמו גם החובות ההוריות כלפי ילדיך הן שלך וכל זמן שלא ניתנה החלטה שיפוטית שקובעת אחרת, אין כאן שאלה של סיכוי אלא של מעמד משפטי ברור, על פי חוק. לגופן של טענותיך, קשה מאוד להשיב במסגרת הפורום, ומומלץ שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מלא, על מנת לעמוד על זכויותיך כהורה של ילדיך ועל זכותם שלהם, שיגדל אותם ההורה שלהם ולא אף אחד אחר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד נירה בן דוד
053-6112872
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רועי כן בהחלט, יש להכין הסכם של שניכם שבו היא מצהירה על כך שהילד מתרומת זרע. גם להגן עליך על ידי הסכם ממון....
המשך תשובה