לעו"ד כהנא שלום רב, א) אמי ילידת פולין, ואולצה לוותר על אזרחותה הפולנית עם הגירתה ארצה ב-1957. האזרחות הושבה לה לאחר תהליך ממושך ב-1999 מידי נשיא פולין. שמעתי שאזרחות מטעם הנשיא - ולא מטעם המחוז - אינה מזכה את הצאצא באזרחות. האמנם כן? ב) האם אי-שירות בצה"ל של מגיש הבקשה (מטעמי פציפיזם, ש"זכו" לפרופיל 21), בנה של האם הנ"ל, עלול לחבל בסיכוייו לקבל אזרחות פולנית? ג) האם ידיעת השפה הפולנית ברמה טובה (דיבור וקריאה) ע"י מגיש הבקשה עשויה להגדיל את סיכוייו לזכות באזרחות? בתודה מקרב לב!
דניאל שלום,
1. אכן, אזרחות המוענקת ע"י הנשיא אינה ניתנת להורשה. בית המשפט העליון של פולין פסק לא מכבר כי כתבי הויתור על אזרחות פולנית אשר נחתמו בכפייה חלף הנפקת דרכון בטלים ואין לראות בהם העדה כלשהי על ויתור. מכאן שבכדי שתוכל לאשרר אזרחותך יהיה על אמך להגיש בקשה מחודשת לאשרור אזרחותה המלאה.
2. אם לא שירתת בצבע קבע, אין כל משמעות לשאלה אם שירתת או לא, בהנחה שההתייצבות לשירות היתה אחרי 19.01.1951. אם לא שירתת כלל אין זה משנה מדוע.
3. הואיל ומבחן האזרחות הפולנית אינו כולל שליטה בשפה או בתרבות אין לשליטת מגיש הבקשה בפולנית כל השפעה על התהליך.
שא ברכה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון רון כהנא
053-9428895
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום יהודה, לדעתי פנית אלי בייעוץ אישי לפני ימים אחדים, שוחחנו בטלפון ושלחתי אותך לברר אם האיש שב לפולין אחרי המלחמה וכן סוכם שתבדוק ענפים אחרים במשפחה . תודה ושבוע טוב....
המשך תשובה