הסבתא נולדה ב-1930 בעיר שצ׳צ׳ין. ב-1945 התחתנה עם סבא שלי והשניים עברו לגרמניה. ב-1947 נולדה להם בת בקאסל גרמניה, וב-1948 עלו לארץ. בשנות השבעים הסבתא חזרה לגרמניה וחיה שם עד מותה. הסבא נולד בלוברטוב ב-1920, שירת בצבא הרוסי במלחמה, משפחתו נרצחה במיידנק. משפחת הסבתא נרצחה באושוויץ לדעתי.
שלום נאור,
חוק האזרחות הפולני המקורי, זה שהיה בתוקף כאשר סבתך עזבה את פולין לצמיתות, קבע שאשה, אזרחית פולין, אשר הגרה מפולין והתאזרחה כבגירה במדינה אחרת, איבדה בכך את אזרחותה הפולנית.
נוסח זה עמד בתוקף עד יום 19.01.1951. אם נבחן את עניינה של סבתך לאור אלה נגלה שבאותו מועד היא הייתה בגירה ואזרחית ישראל ולכן ומשום כך איבדה את אזרחותה הפולנית.
יהיה צורך לברר אם סבתך התאזרחה בגרמניה ומה היה מעמדה האישי שם לאחר שובה.
ביחס לסבא יהיה צורך לברר מול צה"ל תחילה אם שירת בו לפני 19.01.1951 כדי לדעת אם אזרחותו הפולנית נשמרה. במידה ולא היה מוכר לצה"ל לפני מועד זה יעבור הדיון בעניינך לשאלת יכולת ההוכחה שלך את עניין סבך במסמכים שמקורם בפולין.
תודה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ונוטריון רון כהנא
053-9428895
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בודאי שניתן לאשרר את אזרחות הילדים אך לא את אזרחות בן הזוג. ניתן לפנות אלי בייעוץ אישי לשם פירוט. תודה....
המשך תשובה