חברתו לשעבר של בן זוגי הרתה וטוענת כי הוא האב. יש לציין כי עוד טרם הלידה הוא פנה אליה, ביוזמתו ,בהצעה לעזרה כספית ובקשה לחתום על הסכם הורות משותפת והיא בתחילה אמרה לו כי הם יפגשו רק לאחר הלידה ולאחר מכן, הוא "רדף" אחריה שלושה חודשים עד שנעתרה לפגישה. בפגישה עצמה לא נחתם חוזה עקב אי הסכמה בינהם-היא התנתה מזונות מנימליים (1200) בוייתור מוחלט מצידו על כל זכויותיו כאב ואיימה במידה וידרוש זכויות (אפטרופסות, הסדרי ראיה..) היא תתבע סכום גבוה הרבה יותר. כחצי שנה היא לא יצרה כל קשר וכן, נודע לנו בזמן הזה כי לפני ההריון ובמהלכו-האם נהלה קשרים רומטיים עם גברים נוספים. אחרי חצי שנה היא הגישה תביעת מזונות בסכום גבוה מאוד ועקב כך שהיא סרבה להצעתו שלבן זוגי להרשם כאב מייד לאחר הילדה והעובדה כי ידוע לו שהיו גברים נוספים בתמונה- הוא דרש בדיקת אבהות. כרגע התשלום עבור הבדיקה הוא חצי חצי. שאלתי היא כזאת- האם גם במידה שיסתבר שהוא אכן האב- ניתן יהיה לחייב את האם בתשלום עבור הבדיקה עקב חוסר נאמנותה ולאור העובדה כי היא סרבה בעבר לרישומו של בן זוגי כאב מרצונו וללא בדיקה?
ערב טוב,
הכל אפשרי ! יש לבקש מהשופט/ת בתיק מיד לאחר קבלת התוצאות ובהנחה שבן זוגך אכן האב להשית את עלות הבדיקה על האם לנוכח אחריותה והתעמרותה באב.
העניין מסור לשיקול דעתו של ביהמ"ש.
ככל ובן זוגך הינו האב של הקטין עליו להסדיר את דמי המזונות והסדרי ראיה (ככל והוא מעוניין ) בהקדם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר