שלום רב אשתי עלתה בשנת 2000 מאוקראינה עם בנה בן 11בעודה נשואה לאזרח אוקראיני לא יהודי בנשואים אזרחים. הכרתי את אשתי בסוף שנת 2004 ולאחר רומן היא נכנסה להריון. באפריל 2005 היא טסה לאוקראינה והתגרשה מבעלה. באוקטובר 05 נולד בננו. כאשר באנו לרשום את בננו במשרד הפנים הם סירבו לרשום אותו על שמי ורשמו את שם הגרוש שלה והפנו אותנו לבית המשפט. בזמנו החלטנו שלא כדאי להמשיך עם ההליך המשפטי מהחשש לקביעת בננו כממזר. לפני מספר ימים ניגשנו להעריך את הדרכון של בני ומשרד הפנים סירב (לאחר שהוצא והוארך מספר פעמים) בטענה שהאב הרשום צריך להיות נוכח. הקשר עם הגרוש נותק. וניסיונות בעבר לשיתוף פעולה אתו בנושא נתקלו בסירוב. היום אנחנו מבינים שעדיף להסדיר את נושא האבהות של בני. הנישואים של אשתי עם הגרוש שלה אזרחיים. והוא לא יהודי . אך יש בעיה להוכיח שהוא לא יהודי.( חוסר שיתוף פעולה מצדו ובנוסף אין תיעוד לדת באוקראינה) השאלה שלי מה ניתן לעשות?
הדרך היחידה היא לפנות לבית משפט בתביעת אבהות. לאחר שתגישו את התביעה, בית המשפט ידון בשאלה האם לרשום אותך כאב למרות החשש לממזרות. אתם כמובן תוכיחו שאין ממזונות כי האם לא הייתה נשואה מבחינה הלכתית. ניתן להוכיח את זה על פי מסמכים ותעודות, או עדים של קרובי משפחה שידעו שהיא נישאה אזרחית בלבד ושהוא לא היה יהודי. לא צריך שהגרוש שלה יופיע להעיד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר