שלום 1. האם אחרי 7 שנים מיום שנוגע לגבר על לידת ילדתו, חלה התיישנות על תביעה נזיקית בעניין גניבת זרע? 2. ואם הם ערכו הסכם, ובמהלך ההסכם הוא אמר לה שהוא חושד בה בגניבת זרע אבל הוכחות היו לו רק 4 שנים אחרי ההסכם. האם תביעה נזיקית נספרת 7 שנים מרגע הגילוי שהיא באמת רימתה אותו או מרגע הלידה והחשדות שעלו לו כבר אז? 3. האם גבר ואישה שניסו תקופה להגיע להסכם פשרה ללא הצלחה, והאישה מגישה תביעה רק כמה שנים אח"כ (לטענתה היה לה קושי נפשי להתמודד מולו), זה עלול להיחשב לה כשיהוי ולכן תביעתה תידחה, או שהסיבה מוצדקת?
השאלות מורכבות מדי, ותלויות יותר מדי בנסיבות מכדי לענות עליהן. התיישנות אמנם חלה עקרונית אחרי 7 שנים, אבל יש כל מיני נסיבות שעוצרות את ההתיישנות, וצריך לענות על השאלה רק אחרי שיודעים את כל נסיבות העניין. כך גם לגבי ההסכם - תלוי מה היה כתוב בהסכם ומה הנסיבות שהובילו לחתימתו.
תביעה לאחר מספר שנים לא נחשבת כשיהוי אם לא הגיעה תקופת ההתיישנות. אבל תלוי כמובן מהי התביעה - מזונות? נזיקין? אבהות? משמורת? הגדרות של שיהוי והתיישנות תלויות בין השאר במהות התביעה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר