אני ובעלי נשואים 14 שנה יש לנו בת אחת משותפת בת 13, לפני שהתחתנו בעלי סיפר לי שהיה בגיל 24 הכיר דרך חבר אישה בת 40, הוא היה אתה בקשר טלפוני והיא סיפרה לו כי היא גרושה פעמיים ללא ילדים ויש לה פתק מהרופא המאשר כי היא סובלת מעקרות ואין מצב שתכנס להריון, בעלי שהיה אז בן 24 קטן ממנה ב-16 שנה קיים עמה יחסים כשהוא מאמין שאכן היא עקרה, לאחר פעם אחת שקיימו יחסים האישה נעלמה, היא לא ענתה לו לטלפונים ורק לאחר 8 חודשים יצרה עימו קשר וסיפרה לו שביום שקיומו יחסים היא נקלטה בנס להריון ולא רצתה לספר לו כי ידעה שהוא ידרוש ממנה לבצע הפלה, היא אמרה לו במפורש כי אינה רוצה ממנו דבר והיא לא מתכוונת להרוס לו את החיים. הבן שנולד הוא כיום בן 16 וחצי שנה והיא משום מה החליטה שהיא רוצה שבעלי יכיר בבנו, ואם הוא לא יהיה מוכן להכיר בו היא מתכוונת לתבוע רטרואקטיבי מזונות עבור כל ה-16 וחצי שנים בהם היא גידלה את הילד לבדה. השאלות שלי הן: האם היא יכולה לתבוע בשם הילד מזונות רטרואקטיביים למרות שבכל השנים האלה היא לא פנתה פעם אחת לבעלי והוא אינו מכיר או ניפגש עם הילד לעולם? האם בית משפט יכול לחייב את בעלי לעשות בדיקת אבהות ולהכיר בילד כשלו? והאם בעלי יכול להגיש תביעת נזיקין כנגדה על עצם זה שהיא שיקרה שהיא עקרה, שהיא נעלמה למשך 8 חודשים, ושכיום יש לו משפחה ועצם ידיעת דבר הילד יכול לגרום לבת שלנו שאינה יודעת דבר על העניין נזק נפשי? אודה לתשובתכם במהרה.
מזונות רטרואקטיביים - לא ניתן לתבוע, בעיקרון. מזונות הם רק מיום התביעה והלאה, פרט למקרים נדירים, וזה לא המקרה.
תביעת אבהות - כן, היא יכולה לאלץ אותו דרך בית המשפט לעשות תביעת אבהות אם הוא לא מודה שהילד שלו. והיא יכולה גם לתבוע מזונות מהיום ועד סיום השירות הצבאי הסדיר.
תביעת נזיקין - עד היום אף גבר לא זכה בישראל בתביעת נזיקין על מצב שבו קיימו יחסי מין, האישה אמרה שאינה יכולה להיכנס להריון וכן נכנסה להריון. לכן קרוב לוודאי שהוא לא יזכה בתביעה. סביר מאד שאם יגיש תביעה כזו, האישה תכחיש שאמרה שהיא עקרה או שהראתה מכתב מרופא, ולא יהיה לו דרך להוכיח שזה מה שהיה. לכן אין הרבה טעם להגיש תביעה כזו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר