שלום לעו"ד, הוגשה נגדי תביעה לאחרונה על ידי מישהי שהייתי איתה פעם או פעמיים, שטוענת שהיא בהיריון ממני. אני הכחשתי את העניין, ונקבע משפט. מתוקף עבודתי אני נאלץ לטוס לחו"ל כמעט בכל שבועיים. לפני הטיסה האחרונה גיליתי שהיא הוציאה נגדי צו עיכוב יציאה מהארץ בשם העובר! האם זה בכלל הגיוני מה שקורה פה? זה היריון שלא רציתי בו, ואני בספק אם הוא שלי, והיא פתאום באה והורסת לי את החיים ואת מקור הפרנסה שלי? האם אני יכול להגיש תביעה נגדית על התנהלותה כלפיי? ללא קשר לתוצאות המשפט השני? יוני פז
תביעת האישה הוגשה נגדך על פי החוק . כך שאין פה התנהלות המהווה עילה להגשת תביעה נגדית שכן ,במסגרת חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב- 1962 ניתן להגיש תביעה לשמירת זכויות העובר ולטעון כי ההיעדרות שלך מן הארץ עלולה לסכל את בירור שאלת אבהותך וכן את גביית תשלומי המזונות לעובר לאחר היוולדו . כך שבנסיבות אלו ביהמ"ש רשאי לעכב את יציאתך מן הארץ עד בירור התביעה וכן להטיל עליך סנקציות נוספות כמו למשל עיקול זמני ברישום על חסכונותיך .
כל זאת כאמור נועד במטרה להבטיח את שהותך בארץ לצורך בדיקת הרקמות ולהבטיח את חובתך לזון את הוולד אם אכן יתברר כי הוא שלך .
אני ממליצה לך לקבל ייעוץ משפטי פרטני ולהיות מיוצג שכן ניתן לנסות להגיע לפתרון ביניים אשר יבטיח את קיום ההליך ומנגד יבטיח כי אם יתברר כי אינך האב אזי האישה תפצה אותך על ההוצאות והנזקים שנגרמו לך .
קח בחשבון ,כי מבחינת ביהמ"ש אין חשיבת לעובדה שלא רצית בהריון .ובמידה ויקבע כי הנך האב , תחויב במזונות הילד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר