בחוזה נאמר שבענין מחלוקת על ליקוי בניה יש לפנות לגישור ואם לא יעלה יפה יש לפנות לבוררות של לשכת המהנדסים. הבוררות קובעת סופית ואין עוררין. היום הלשכה לא עוסקת בכך. לכן, האם התחליף הינו כל גוף הנדסי רלבנטי ששני הצדדים מסכימים שהוא יקבע, או חייב להיות בעל תעודה של בורר? אוסיף את דעתי שתעודת בורר הינה פרשנות שלא כתובה בחוזה ושאין כזאת תעודה ממשלתית אלא מטעם גוף כלשהו כגון מרכז הבניה הישראלי, או מומחים מוכרים בבתי המשפט.
ירון שלום רב,
אם הצדדים הם אלה שמנסחים את ההסכם ואת תניית הבוררות הנכללת בו, אז ממילא הם גם קובעים את זהות הבורר ומה ההכשרה לה הוא נדרש.
בנוסף, וכעולה מעיון באתר לשכת המהנדסים, הלשכה מציעה גם פתרונות של גישור ובוררות.
כדאי לציין בהסכם שזהות הבורר תיקבע על ידי לשכת המהנדסים (בשמה המלא: "לשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל").
מכיוון שלהליך של בוררות יש משמעויות משפטיות, כדאי להיוועץ בעורך דין לגבי משמעויות אלה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רוני אלפסי
053-7101174
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום, על מנת לתת מענה מדויק, יש צורך לבחון מספר דברים ובראש ובראשונה את הסכם התמ"א ותכולתו. מה התחייבויות הקבלן וכדומה. לפיכך, לצורך מענה מדויק הנך מוזמן לפנות לייעוץ במשרדנו. ...
המשך תשובה