שלום רב. אני גרה ברמת גן בדירה שכורה. כל הדירות בבניין שייכות לאותו בעל הון. יש מרצפות שבורות בחדר הכניסה והדבר מהווה סכנה של ממש לדיירים ולאורחים שלהם. כבר כמה פעמים אנשים נפלו שם ונגרמו להם מכות יבשות. הדיירים מבקשים מבעל הבית לתקן את הרצפות אבל הוא מתחמק. האם הוא יכול לדרוש מהדיירים ומוועד הבית לתקן בעצמם על חשבונם?
חגית שלום רב,
על ועד הבית לתחזק הבנין באופן שוטף, קריא נקיון, חשמל וכד'. קל וחומר שעל ועד הבית לתחזק הבנין באופן כזה שלא יגרם לבאיו נזקי גוף. בעל הענין האמיתי בועד הבית הינו בעל הדירות ולא אתם.
הואיל והתיקון הנדרש אינו בגדר תחזוקה שוטפת כמו נקיון, אזי האחריות לתיקון הריצוץ רובצת לפתחו של בעל הדירות, המשכיר - ועל חשבונו. המקרה דומה לפיצוץ צנרת נרחב ברכוש המשותף המתרחש אחת לשנים רבות, הדורש תיקון בעלות גבוהה ולאורך שנים, תיקון שאינו דבר שבשגרה.
עליכם להתריע מיידית בכתב ובדואר רשום לבעל המקרקעין דבר הליקוי הבטיחותי וליתן לו שהות קצובה לתיקון הליקוי, שאם לא יעשה כן, תשקלו תיקון הליקוי על חשבונכם ותתבעו ממנו עלות התיקון (עליכם לפעול להקטנת הנזק חו"ח אם משהו יפגע). אולי ניתן לגדר המקום באופן זמני? בנוסף, מוצע לבצע ביטוח צד ג' לבאי הרכוש המשותף. עלות הביטוח אינה גבוהה במיוחד ונותנת שקט נפשי, שכן במישור היחסים שבין הנפגע חו"ח לביניכם יכול וקיימת לו עילת תביעה נגדכם (שוכרי הדירות) בהיותכם מחזיקי הנכסים (להבדיל מעילת התביעה הקיימת לו לבטח כנגד' בעל המקרקעין).
בנוסף, יש לעיין בחוזה השכירות ביניכם לבין בעל הדירה ולראות האם קיים סעיף הנוגע לחובת הביטוח. אם כן, על מי?
בברכה,
אברהם שלו, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רוני אלפסי
053-7101174
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורן שלום, לא ניתן לתבוע את הקבלן בגין אי הגעה לביצוע תיקונים בדירה, אולם במידה והוא לא הגיע לדירה לביצוע התיקונים הדבר יכול להוות טענה לפיה ניתנה לו הזדמנות לתקן בטרם הגשת תביעה בגין הליקויים הקיי...
המשך תשובה