שלום רב, אנחנו נמצאים במשא ומתן לרכישת דירת 3 חדרים בירושלים הממוקמת בקומת הקרקע. השכנים מעל הדירה הוספיו לפני כ-12 שנה 2 חדרים ובעלת הדירה הנוכחית לא רצתה לבנות אך חתמה להם שאין לה בעיה שייבנו. מנגד השכנים לא חתמו לה על וויתור על העלויות בתמורה לאישורה. כיום כאשר אנו רוצים לרכוש את הדירה, הדיירים מבקשים עבור הרשיון והההוצאות שלהם כ-27 אלף ש"ח, הם טוענים שהחישוב נעשה על ידי כך שהם חישבו את הסכומים ששולמו כולל ריבית והצמדה. הסכום נשמע לנו מופרך. מה ניתן לעשות? האם זה חוקי להצמיד את הסכומים ששולמו למשך כל כך הרבה שנים בפרט שבעלת הדירה לא הפריעה להם לבנות וחתמה להם כשכנה טובה?
הילה שלום רב,
לא נראה לי כי ההיתר שהוצא לפני 12 שנים עדין בתוקף. לפיכך, לא ניתן לעשות בו כל שימוש. מכאן, שאיני רואה כל מקום לדרישת השכן בגין אב נזק זה.
איני רואה מקום לפיצוי השכן בהפרשי ריבית אלא בהפרשי הצמדה בלבד, שכן אין עסקינן בחסרון כיס של השכן מחד, והתועלת הכספית שלכם הינה מיום ביצוע התוספת בדירה מטה, מאידך.
על השכן להציג קבלות. בהעדר קבלות ניתן לקבל חו"ד ממהנדס להערכת שווי.
העובדה שבעלת הדירה לא הפריעה בבניה אין בה בכדי לאיין החוב לשכן.
בברכה,
אברהם שלו, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רוני אלפסי
053-7101174
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טל שלום רב, א. המכתב לא עוצר את מרוץ ההתיישנות ולכן ממליצים לפנות למשרדינו או לעו"ד מתמחה בתחום לצורך טיפול בתביעה מאחר תקופת ההתיישנות מסתיימת בקרוב. ב. בחלק מהחלטות הרכוש המשותף דרוש רוב של 2/3 ...
המשך תשובה