שתי משפחות רכשו שתי דירות בפרויקט של פינוי בינוי במרכז הארץ. בין המשפחות לבין חברה קבלנית אשר ביצעה את הפרויקט נחתמו חוזים כדין. החוזים הופרו על ידי החברה הקבלנית בשורה של אופנים – במועד מסירת הנכסים, ובליקויי בנייה. החברה התחייבה לתקן את ליקויי הבנייה כאשר שנה לאחר תום שנת הבדק הראשונה, הליקויים טרם תוקנו. עורכי הדין מציעים הסכם פשרה בין החברה הקבלנית לבין הדיירות, וזאת בשל העובדה שההליכים יכולים להיגרר למשך שנים. האם עדיף לחתום על הסכם פשרה למרות צדק מוחלט מצד בעלי הנכסים, וזאת בכדי לחסוך מאבקים משפטיים של שנים?
מרדכי שלום רב,
אורכו של הליך משפטי תלוי במס' משתנים. בשופט ובעומס המוטל עליו, בצדדים ורצונם להגיע לפשרה, במומחה בית המשפט ועוד. יש לבדוק האם ישנה תניית בוררות בחוזה עם הקבלן שאזי בד"כ אם כי לא תמיד הליכי בוררות קצרים יותר.
יש לבחון הנזק לדיירים (היקף הליקוים ואיחור במסירת הנכסים) מול הצעתו של הקבלן. פשרה כשמה כן היא. כל אחד מהצדדים מתפשר לכיוונו של הצד האחר, אך עד גבול מסוים.
לשאתך הכוללנית האם להתפשר לא אוכל להשיב עם כל הרצון הטוב ולטובתך, שכן לא הצגת בפני את כלל הנתונים הרלוונטיים.
במידה ואינך "בנוי" להליכים משפטיים מחד (סבלנות או מתח נפשי או כל סיבה אחרת), והצעתו של הקבלן לפשרה עתה אינה סבירה מאידך, הייתי ממליץ לשקול הגשת תובענה מתוך תקוה לפשרה מתקבל על הדעת בהקדם קודם למינוי מומחה מטעם בית המשפט, שהרי נכונות לפשרה מצד הקבלן יש כבר עתה אך אני מניח שהסכום נמוך מדי.
בברכה,
אברהם שלו, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רוני אלפסי
053-7101174
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב רוית, מאחר וקיים הליך משפטי בין הנציגות לבין הקבלן, ההמלצה היא לא לפנות לקבלן בבקשה לתקן, מאחר והיו לך מספר ניסיונות בעבר לאורך שנים אלו, ולכן ההמלצה היא להגיש תביעה פרטית (בגין הליקויי בנ...
המשך תשובה