שלום רב. יש מחלוקת בין שני שכנים וכל הבניין סובל. יש נזילה בבניין אשר גורמת לעובש בקיר בצד הבניין. אחת השכנות טוענת שמדובר בנזילה בצינור הראשי, וכל השאר טוענים כי מדובר בנזילה של צינור פנימי של הדירה שלה. מרוב מחלוקות אף אחד לא מוכן להביא מומחה מטעמו. השכנה אשר הנזילה כביכול אצלה, לא גרה בבניין ומדובר בדיירים הגרים במקום בשכירות. האם אפשר לפעול כנגדה בהליכים משפטיים ולחייב אותה להביא בעל מקצוע. האם אפשר לבקש מבית המשפט להביא בעל מקצוע אשר שכר הטרחה שלו ישולם על ידי הצד המפסיד. כמו כן, האם אפשר להגיש בעניין זה תביעה כנגד השכנה מטעם ועד הבית, וזאת למרות שהיא למעשה חלק מועד הבית בתור דיירת המשלמת ועד?
בני שלום רב,
נציגות הבית המשותף היא הגורם היכול לפנות למפקח על בתים משותפים או לבית משפט שלום כנגד השכנה המורדת בתביעה לצו עשה לתיקון ליקוי הרטיבות.
במקרה ולבית המשותף אין נציגות אזי אפשר למנות נציגות באסיפת הדיירים או כל דייר בודד יכול להגיש תובענה בכדי לשמור על תחזוקת הרכוש המשותף.
בברכה,
עו"ד אברהם שלו
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד רוני אלפסי
053-7101174
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנחנו מניחים שהחשש הזה התגבר לנוכח מקרי הקריסות הרבים שאנחנו רואים באמצעי התקשורת. כל מקרה צריך להיבחן לגופו, במיוחד במקום שבו מדובר בדירות ישנות ולא חדשות מקבלן. בירור אחריות בהשכרת דירה לשוכר בבניין...
המשך תשובה