שלום. אני סובלת מחרדה דנטלית חריפה. לכן, אינני מרבה להגיע לרופאי שיניים. לפני כשנה וחצי הייתי אצל רופא. הרופא עשה לי אבחון וצילום ואמר שיש עששת וצריך לעשות כמה טיפולים קטנים. הסברתי לו שאני מפחדת והוא אמר לי שאין מה לדאוג וכו' וכו'. בכל מקרה, לא הגעתי לרופא פעם נוספת. הכאבים היו חזקים מדי וחזרתי אליו כעת, לאחר שנה וחצי. פתאום – הרופא אומר שלא רק שעלי לעשות טיפולים, אלא שהעששת גרמה לקריסת המבנים וכעת צריך לעשות השתלות לאורך כל הפה. שאלתי היא – האם העובדה שהרופא לא אמר לי על הצורך העתידי בהשתלות היא רשלנות רפואית? ברור שאם הייתי יודעת שהסכנה רק תחמיר ובאופן כה משמעותי, לא הייתי ממתינה. התנהגותי הלכאורה אדישה הייתה תוצאה של התנהגות הרופא והתייחסותו לבעיה.
שלום נירה
על פי הדין על הרופא לספק למטופל כל מידע הדרוש לו כדי לשקול את הטיפול ואת חלופותיו, לרבות מידע על הימנעות מטיפול. מספר פסקי דין קובעים כי על הרופא להזהיר את המטופל ולפרט מהן ההשלכות של הימנעות מטיפול.
אלא שבמקרה שלך יש חשש כי בית המשפט עשוי לקשור בין הימנעותך מטיפול לבין החרדה הדנטאלית שאת סובלת ממנה, ולאו דווקא להסבר שקיבלת או לא קיבלת.
ישנו גם חשש כי גם אם ימצא בית המשפט כי יש להטיל על הרופא אחריות כלשהי, הרי שאת מרבית האחריות יטיל עלייך על פי העקרון כי על האדם לשאת בתוצאות מעשיו.
לאור כל אלו ולאור העלויות הגבוהות שכרוכות בהגשת תביעה הייתי אומר שיש בתביעה כזו לא מעט סיכון עבורך.
בשולי הדברים אעיר כי קימים טיפולים, ומרפאות המתמחות בטיפול בחרדה דנטאלית, ובאפשרותך לנסות ולהיעזר בהם.
אלון
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר