הייתי אצל רופא שיניים שעשה לי טיפול שורש 2 תעלות, כל פעם שהייתי באה אליו לטיפולים אחרים הייתי מלינה בפניו שכואבת לי השן שבה עשה לי 2 תעלות. הוא הציע לי עקירה בחינם. לא הסכמתי אז היה כותב לי מרשם אנטיביוטיקה הייתי לוקחת והכאב היה נרגע לחודשיים וחוזר חלילה. שנה התמודדתי עם כאבים מול אנטיביוטיקה. שסיימתי את שאר הטיפולים אצל רופא זה. כתבתי פוסט במדיה שכואבת לי השן והמליצו לי לראות מומחה לטיפול שורש שלא ידעתי על קיומו. השן טופלה רק לאחר שנה של סבל. כתוצאה מלקיחת אנטיביוטיקה קיבלתי קנדידה בפה, ואת החיידק הליקובקטר. הרופא יכול היה לשלוח אותי למומחה ולחסוך לי את הדיכאון והטראומה והכספים והנזק בגופי שצברתי. האם יש לי עילה לתביעה? תודה מראש על תגובתך.
כאשר רופא נתקל בבעיה רפואית אשר הוא מתקשה בפתרונה, חלה עליו חובה להפנות את המטופל למומחה. יותר מכך- לעיתים עליו לצפות מראש כי מדובר בטיפול מורכב, ולא לנסות לבצעו בעצמו אלא להפנות למומחה.
נראה שבמקרה שלך הרופא התרשל ונגרם לך סבל, ועל כן את זכאית לפיצוי. יחד עם זאת, מעשית, הפיצוי שאת עשויה לקבל במדינת ישראל על אירוע כפי שתיארת הינו נמוך יחסית, ואינו עומד בפרופורציה לעלויות הגשת וניהול התביעה. כך שאני רואה מחסום כלכלי משמעותי במקרה שלך. אני מציע כי תדרשי ישירות מהרופא השבת עלות חידוש טיפול השורש בידי המומחה וכן פיצוי מסויים על הסבל שעברת, יתכן כי הרופא יסכים לפצותך גם ללא הגשת תביעה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר