שלום, ביצעתי שני טיפולי שורש, בשיניים טוחנות בעלות חפיפה. על השן העליונה לא הורכב כתר. לאחר שהורכב כתר קבוע על השן התחתונה, התעוררתי בלילה מכאבים וללא יכולת לאכול. טיפלנתי למרפאה (ברשותי הקלטה של השיחה) והרופא שייף את הכתר. לאחר כיומיים, הכתר נשבר ושוייף על ידי הרופא (ישנה הקלטה של השיחה ותמונה ממצלמה רגילה של השבר). לפני התקנת הכתר לא היו לי כאבים בשן העליונה, ולאחריה ישנם כאבים ורגישות ללחצים. ייתכן ונגרם סדק לשן העליונה (זו שלא הורכב עליה כתר), העניין במעקב על ידי רופא אחר. ברשותי צילומים של השן החשודה לפני הרכבת הכתר הקבוע (ובו לא רואים כיס בחניכיים), וצילום של השן שנעשה במהלך הבדיקה אצל הרופא החדש - בה רואים כיס בחניכיים. התצלום המאוחר נלקח כשבוע-שבועיים לאחר הרכבת הכתר. טרם יצרתי קשר עם הרופא הקודם בעניין זה. שאלתי - מה נדרש על ידי בית המשפט על מנת לקבוע שאכן בוצעה הרכבה רשלנית של הכתר? האם התיאור שמסרתי והמסמכים שברשותי מעלים חשד סביר להרכבה רשלנית של הכתר, או שישנן עדויות "חזקות" יותר הנדרשות? אני שואלת היות ואם מדובר בסדק המחייב עקירת השן ושתלים, מדובר בהוצאה כספית לא מבוטלת עבורי, ומאידך אין ברשותי את האמצעים לצאת להרפתקאה משפטית בעלת סיכויי הצלחה נמוכים.
בית המשפט מסתמך על חוות דעת מומחים מטעם התובע והנתבע, אשר החוק מחייב הגשתן, ובמקרה של ספקות בית המשפט ממנה גם מומחה מטעמו, ניטראלי אשר יכריע במחלוקות הרפואיות.
ואולם- גם מומחים אלה נדרשים לתמוך מסקנותיהם על צילומי רנטגן ועל תוצאות בדיקות קליניות, וכן להפנות לספרות רפואית מתאימה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר