לפני כשנה בערך גיליתי שאחת מהסתימות שביצעתי בצעירותי החלה להתפורר, דבר שכיח לטעמי לנוכח העובדה שהיא נעשתה לפני שנים. קבעתי תור והגעתי בכדי לקבל טיפול הולם, ועל אף תלונתי על כאב בלתי סביר כאשר אני לועס או שותה משקאות חמים וקרים, טענו בפניי שאין לי דבר ורק צריך לשחזר את הסתימה. לאחר חידוש הסתימה, הכאבים לא נעלמו ועם הזמן רק החריפו. כאשר הגעתי למצב בו גם משככי כאבים הפסיקו לסייע, נאלצתי לרוץ לקבלת טיפול חירום במרפאת מכבידנט בבאר שבע. הממצאים הראו כך: צורך בטיפול שורש עמוק + הכנה לכתר וכתר על מנת לשמר את השן. הכאבים הפסיקו לאחר טיפול החירום. בכדי להשלים את בניית הכתר, קבעתי תור לרופא ספציפי (במכבידנט הס בתל אביב) שעליו סמכתי. משהגעתי לתור, התברר לי כי אותו רופא אינו מתעסק ב"זוטות" כגון סתימת חורים או טיפולי שורש, והופניתי לרופאה אחרת שתטפל בי. במהלך הטיפול אצל אותה רופאה, לא הרגשתי דבר חריג, אולם מיד לאחר הטיפול נחרדתי לגלות תחושה של מעין סדק במרכז הסתימה כאשר העברתי עליה את הלשון ועוד חלק שהרגשתי ששבור במעט (מעין חלק שנחצה משאר השן). בנוסף, מהרגע שבו יצאתי מהטיפול לא חשתי בנוח לאכול או ללעוס בצד זה של הפה מחשש ומהרגשה שמשהו לא כשורה. מספר ימים לפני מועד הטיפול הכתר מיוחל, נפל לי החלק שהרגשתי שנחצה משאר השן והשאיר לי חלל גדול של חור בלתי סביר. קבעתי תור נוסף אצל הרופא עליו סמכתי. בתחילה אמר כי הצילומים של השן מראים שטיפול השורש בוצע בהצלחה, אולם כשהפצרתי בפניו שלא מזה אני חושש כי אם מטיב הטיפול החיצוני - אכן הסכים איתי בהיסוס ואישר כי השן חצויה לאורכה ע"י שבר מכוער (מילותיו שלו) וחסר בה חלק, על כן לא ניתן לבצע את טיפול הכתר כי הוא לא יחזיק. כל שנותר לטענתו, הוא לעקור את השן, ובכדי להשלים את העקירה, ניתן בנוסף לתקין בה שתל, אולם זהו תהליך נפרד אשר יגרור עלויות נוספות עבורי. הרופא ציין כי בכדי להשלים את ההליך הרפואי, עלי לקבוע פגישה עם האוטוריטה המתאימה של מרפאת מכבידנט הס ואשר תקבע את חומרת האירוע, אופן הטיפול בו וסוגיית העלויות. אני חש מרומה ושהטיפול בי נעשה בזלזול וברשלנות ברצוני לשאול, האם קיימת במקרה זה עילה לתביעה כנגד קופת החולים, ואם כן - מה עלי לעשות מרגע זה ואילך?
שלום לך,
בחלק מהמקרים בהם מבוצעות סתימות עמוקות, מתברר כי יש צורך בטיפול שורש, ואין בביצוע הסתימה רשלנות כלשהי שכן ניסיון למנוע טיפול שורש הוא רצוי.
לעניין הסדק בשן- שן במהלך טיפול שורש,היא שן מוחלשת החשופה לסדקים ועל הרופא לנקוןט באמצעי זהירות כגון ביצוע כתר זמני או שיוף השן כך שלא תבוא במגע עם השן הנגדית. במידה והרופא לא נקט באמצעי זהירות כגון זה הרי שהוא התרשל ואתה זכאי למימון השתל וגם השתלים העתידיים שכן אורך חייו של השתל הוא כ- 15 שנה. במידה ונקט אמצעי זהירות והסדק אירע על אף זאת הרי שלא התרשל ואין אתה זכאי לפיצוי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר