לאימי, אשה מבוגרת, נפתח תיק בהוצאה לפועל בשנת 1990, על צ'ק שחזר על סך 500 שח', ובמשך תקופות ארוכות התיק היה גנוז, לפני כחודש עודכן התיק בפרטי של עורך דין אשר פנה להוצאה לפועל בבקשה להמשך פעילות בתיק על מנת לאתר את כתובתה של אימי,רשם ההוצאה לפועל סירב מהסיבה שהיה מספיק זמן לאז לאתר את החייבת ושבנסיבות אלה התיק יסגר. עכשיו הוטל עיקול על חשבון הבנק של אימי על סך 120 אלף שח'. אימי לקחה עורך דין (קרוב משפחה) שגבה ממנה 3000 שח' רק כדי לבדוק את הנושא. בפנייתו להוצאה לפועל נמסר לו שאין ברשותם עותקים לצ'ק או למכתב אזהרה ושעליו לפנות לזוכה, בפניה לב"כ הזוכה גם לא קיבל את העותקים בטענות לא ברורות. עכשיו כדי להמשיך לפעול בתיק העורך דין מבקש עוד 5000 שח' לא כולל ישיבות. חשוב לי לציין שלכתחילה כל הסיפור של הצ'ק הזה הוא במעשה של נוכלות ורמיה מטעם הזוכה כלפי אימי. אשמח לשמוע מה דעתך וכיצד עלינו להמשיך לפעול?
מל שלום,
לא ברור לי כיצד הוטל עיקול בתיק שנסגר. יש לבדוק זאת תחילה ולראות האם ניתן לסגור את התיק (בין היתר מהסיבה שלא הומצאה אזהרה ובהעדר השיק).
במידה ולא ניתן לסגור את התיק - יש לפעול להורדת הריביות ולנסות וכן לקבל צו תשלומים של 150 ש"ח בחודש או לחילופין לנסות לשלם את הקרן לאוחז בשיק.
במידה ולא הומצאה האזהרה מעולם ובמידה וניתן להוכיח כי השיק ניתן בדרכי רמיה, יתכן וכדאי להגיש התנגדות לביצוע השטר (במקרה זה יהיה צורך להגיש בקשה להארכת מועד).
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר