שלום, לפני כחודשיים ניתן תוקף פס"ד להסכם פשרה ביני לבין חברה מסחרית שתבעתי. לפי ההסכם, על הפיצוי להיות משולם תוך 10 ימים מיום מתן תוקף פס"ד להסכם. לפני החג טלפנתי למנכ"ל החברה (שייצג אותה בהליך הפשרה) והובטח לי כי הכסף יועבר מיידית. כמובן שהכסף טרם הועבר. הבנתי שבמקרה שאפנה להוצל"פ יהיה עליי לשלם אגרה - האם במסגרת גבייה בדרך זו, האגרה תושת על הנתבע או שעליי לשאת בה? אני שואל מכיוון שהפיצוי המוסכם איננו כה גבוה שנוח לי עם הפחתה נוספת ממנו. בנוסף, האם יש אפשרות לדרוש ריבית על הזמן שחלף? לא צוין שום עניין הקשור לריבית עקב פיגור בתשלום בתוך כתב הפשרה. תודה!
רוני , שלום רב
התשובה לשאלתך הראשונה היא בתחילה עליך לדאת באגרה , אולם היא תתווסף לסכום החוב , כך שהחייב בסופו של דבר ייאלץ לשאת בה. לא הבנתי את הסברך בעניין עקב ניסוח לא ברור של המשפט.
לעניין הריבית , החוק הרלוונטי בעניין קובע , כי סכום שנפסק ע"י בית המשפט ולא שולם במועד יתווספו אליו הפרשי הצמדה וריבית. אם זאת , החוק קובע , כי בית המשפט רשאי לקבוע , כי לא יתווספו הפרשי ריבית והצמדה אלא הפרשי הצמדה בלבד. כלומר , אם בית המשפט לא קבע בפסק הדין/החלטה דבר אזי על החוב הפסוק יתווספו הפרשי ריבית והצמדה. עיין בהסכם הפשרה וראה מה נקבע שם ופעל בהתאם.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין איציק גרין וגלעד אליוב
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, עצם פתיחת התיק בהוצאה לפועל כבר די יקשה על אותה אישה. כל מטרת ההוצאה לפועל היא לגבות את החוב, כאשר לאותה אישה יש את היכולת להגיש בקשות שונות הקשורות למצב אך לא בהכרח שיעזרו לה. ככל וליבך י...
המשך תשובה