שלום, עשיתי עסקה עם עובד חברה בעניין רכישת מוצר לחברה שבבעלותי. העובד לקח מס' שיקים חתומים על ידי, והלך לבדו לרכוש את המוצר. אך המוצר לעולם לא הגיע לחברה, אלא העובד לקח לעצמו ונעלם. לאחר שהתעשתתי ביטלתי את השיקים שטרם הופקדו ופניתי למשטרה בעניין. חלפו מס' שנים. לאחרונה פנתה אלי חברה מסדירת שיקים לשלם את השיק. הגשתי תגובתי, וטרם התקבלה תגובתם. אני רוצה לקבל את השיק בחזרה, על מנת שלא ינסו לסחור בו שנית. האם זו "זכותי" לדרוש אותו? האם זו זכותם להשאירו אצלם? מה עלי לעשות? תודה על ההכוונה!
יעקב , שלום רב
הם רשאים להחזיק את השיק אצלם , אולם הם לא יכולים לסחר אותו , וזאת מכיוון שהם כבר יודעים שהוא ניתן להם תוך "מעילה באמון" (מושג משפטי) -מה שהם לא ידעו לפני שהוא הגיע אליהם ולכן הם היו רשאים "לתבוע" אותו.
הסיבה שהם רשאים להחזיק אתוו אצלם היא על מנת שהוא ישמש בידם כראיה ( שמא בית המשפט יבקש להציג בפניו את השיק במקור , או שמא יעלה צורך אחר להציגו במקור).
אתה יכול לקבל את השיק בחזרה ללא תנאי אך ורק אם החוב בגין השיק שולם או אם ניתן כבר פסק דין בעניין.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורכי הדין איציק גרין וגלעד אליוב
053-7429239
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, עצם פתיחת התיק בהוצאה לפועל כבר די יקשה על אותה אישה. כל מטרת ההוצאה לפועל היא לגבות את החוב, כאשר לאותה אישה יש את היכולת להגיש בקשות שונות הקשורות למצב אך לא בהכרח שיעזרו לה. ככל וליבך י...
המשך תשובה