נתתי לבעלת הדירה בה אני מתגוררת 12 שיקים עבור שכירות (לא הופעי בהם לפקודת מי הם). אחד מהשיקים הופקד בטעות שנה קודם לכן (במקום שיופקד ב-20/7/14 הוא הופקד ב-20/7/13) פנינו אליה והיא לא ידעה במה מדובר, היא אמרה שללא היא הפקידה את השיק, מה שמסתבר שהשיק אבד לה או נגנב ממנה או שנתנה אותו ולא זוכרת. הבנק החזיר לנו את הכסף כיון שהופקד לא במועד. כעת בעלת הדירה מבקשת שנבטל את את השיק המדובר וניתן לה במקומו אחר. אנחנו לא מעוניינים כדי לא להסתבך עם אותו אדם שהפקיד את השיק בזמנו, ומסתבר שיפקיד אותו שוב במועדו. מה עלינו לעשות, האם באמת ביטול השיק עלול לגרום לנו לבעיות?
תמר , שלום רב ,
כן , ביטול השיק עלול לגרום לנקיטת הליכי הוצל"פ נגדכם ע"י הצד השלישי ( הגשת בקשה לביצוע שטר בלשכת ההוצאה לפועל ) , ולאור העולה מדברייך , לא תהיה לכם טענות הגנה כלשהן.
עמדתה של בעלת הדירה תמוהה בעיניי. אם הסבה את השיק לאותו צד שלישי , חזקה עליה שקיבלה תמורה כנגדו מהצד השלישי, ועל כן מה אכפת לה מה יקרה עם השיק בעתיד לבוא. העניין הוא ביניכם לבין הצד השלישי.
אם השיק אבד או נגנב לה והגיע לצד שלישי , זו "אשמתה" , ועליה בלבד לשאת בתוצאות מחדלה. לכל היותר היא יכולה לתבוע את הצד השלישי .
דומה הדבר למצב בו הייתם משלמים לה במזומן , והיא היתה מאבדת את הכסף או זה היה נגנב ממנה. האם גם אז יכלה לדרוש את הכסף בחזרה? נראה שהתשובה לכך ברורה...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר