שלום. לטעמי חלוקת הרכוש בתיק שלי ושל בעלי הייתה לא הוגנת בלשון המעטה. אומנם בעלי הוא זה שהביא את הכסף הביתה, אבל אני גידלתי ארבעה ילדים וניהלתי משק בית חכם וחסכוני. האם את הערעור על ההחלטה שלהם להשאיר כספים ונכסים בידי הבעל אני מגישה בבית הדין הרבני שאו שישר לפנות לבית משפט לענייני משפחה?
ברם אינך שבעת רצון מפסק דינו של בית הדין הרבני, את רשאית (במידה ולא חלף המועד לכך) להגיש ערעור לבית הדין הרבני הגדול. הואיל ובית הדין הרבני קנה סמכות לדון בנושא הרכוש, אינך יכולה לפנות לבית המשפט לענייני משפחה.
עם זאת, בית הדין הרבני כפוף לביקורת של בג"צ ובמקרים מסויימים, ניתן לעתור לבג"צ (רק לאחר שיסתיים ההליך בבית הדין הרבני הגדול) ובאם בג"צ מתרשם כי בית הדין הרבני חרג מהוראות החוק והפסיקה, הוא מתערב.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשר יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ריקי שלום, לא ברור לי השאלה בדבר יציאה מהבית. בנוגע לכתובה, צריך להוכיח כי הגבר במעשיו גרם לסיום הנישואין בכדי להיות זכאית לכתובה. בהצלחה יוני שמיל, עו"ד...
המשך תשובה