האם בית הדין הרבני מוסמך לדון בתביעה כספית נגד האישה. שכן במסגרת זו הוא תובע אותי על חצי מההכנסות שלי במשך כל תקופת חיינו, האם לא נשמע הזוי? ושאלה שניה, אם לא מופיעים לבית הדין, בשל מחלה, ושולחים את התעודה לצד השני, ולבית הדין, האם בזה ניתן לדחות את הדיון?
כל אחד מבני הזוג רשאי להגיש תביעה רכושית כנגד משנהו, בבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, כאשר בבית הדין הרבני התביעה חייבת להיות חלק מתביעת הגירושין וכרוכה אליה כדין. בן זוג בהחלט זכאי לקבל מחצית מהרכוש שנצבר לאורך שנות הנישואין (מובן שהדבר נעשה הדדית, תוך ביצוע איזון משאבים בין בני הזוג).
אם אינך יכולה להתייצב לדיון בשל מחלה, עלייך להגיש בקשה עם אישור רפואי ולוודא שאכן ניתנה החלטה הפוטרת אותך מהתייצבות או דוחה את הדיון.
לייעוץ נוסף, ניתן לפנות למשרדנו.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשר יוני שמיל
053-6130169
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירה שלום יש הבדל בין בית הדין לבית המשפט למשפחה, אך באם אתם מגיעים להסכם, צריך לבדוק את ההסכם שלא כל ההליכים בהמשך יהיו רק ברבני יוני שמיל, עורך דין יוני שמיל, משרד עורכי דין וגישור ...
המשך תשובה