שאלתי היא לגבי אשתי היא עובדת בחברה פרטית שנקרת קבוצת ח״י ולפני כשבועיים התחלנו טיפולי פוריות מאחר וכל התהליך בליווי כל מיני דברים שקרו במהלך ההפריה ולאחריה לקח לאשתי כשבוע לחזור לעבודה כאשר באמצע אפילו הייתה יום אחד בעבודה היום לאחר שבוע וחומים מתחילת התהליך חזרה לעבודה ומיד מה לגלות שנחסמו לה הרשאות לכניסה למילים של מנהלה ובנוסף גם לא מקבלת תשובה למה . לי יש הרגשה שמנסים לפטר אותה ע״י יחס לא הוגן כדי שתעזוב מעצה האם מנהלי החברה יכולים לעשות כן ביודעין שאנו בתהליכי הפרייה מתקדמים תודה
אורי שלום רב,
בהתאם לאמור לעיל, אנו למדים, כי עובדת רשאית להעדר מעבודתה לצורך הטיפולי ההפרייה, אך עליה להודיע למעביד על כך מראש. בנוסף, בהתאם לתקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון(, במידה ובמקום העבודה נהוג שבוע עבודה בן 5 ימים לא תעלה תקופת ההעדרות של העובדת על 16 יום. באם נהוג במקום העבודה שבוע עבודה בן 6 ימים, לא תעלה תקופת ההעדרות של העובדת מעל 20 יום. נציין, כי ימי העדרות אלו מזכים את העובדת בדמי מחלה.
כמו כן, חשוב לציין, כי החוק בסעיף 9(ה) אוסר את פיטורי עובדת או עובד העוברים טיפולי הפריה חוץ גופית או טיפוליפוריות בימי העדרותם מהעבודה לצורך הטיפולים, עד 16 ימי היעדרות לכל טיפול, עד ארבעפעמים בשנה, או במשך תקופה של 150 יום לאחר תום ימי ההיעדרות. לפיטורין בניגוד לחוק ישנה משמעות פלילית הקובעת בסעיף 14 לחוק, כי מעסיק שיפטר בשל טיפולי הפריה דינו שישה חודשי מאסר או קנס כספי.
אם המעסיק מבקש לפטר עובד או עובדת המצויים בטיפולים כאמור, עליו לבקש היתר ממשרד התמ"ת. החוק קובע, כי משרד התמ"ת לא יתיר אם הפיטורים אם הם קשורים להיעדרות. ההגנה מפני פיטורים היא למשך שנתיים מהיום הראשון להיעדרות הראשונה עקב הטיפולים.
על כל פנים, אני ממליצה לכם להסתייע בייעוץ פרטני לנושא.
בברכה,
תמר בן אלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר