1. עד מתי אני זכאית לשעת ההנקה? במקום מסוים קראתי שהזכאות היא ל- 4 חודשים מתום חופשת הלידה (26 שבועות) כלומר עד שהתינוקת בת 10 חודשים. אבל במקום אחר מצאתי כתוב שהזכאות היא רק עד לגיל 9 חודשים של התינוקת, וזה גם מה שאחראית משאבי האנוש אצלנו מכירה. איזה מהם הוא הנכון? והאם תוכלי להפנות אותי בבקשה אל המקום בחוק שמבהיר זאת? 2. אני עובדת במשרה מלאה ושכר גלובלי, אולם עד חופשת הלידה לא עבדתי במתכונת של 9 שעות יומיות, אלא יומיים בשבוע 8 שעות ושלושה ימים 10 שעות (מדובר בחלוקה שסוכמה ביני לבין המעסיק לבקשתי ולא בצורך של מקום העבודה). השאלה האם שעת ההנקה משמעה שאני יכולה לעבור לתקופה זו ליום עבודה "קצר" של 8 שעות לאורך כל השבוע, או שהמעסיק יכול לדרוש ממני להישאר במתכונת העבודה הקודמת ופשוט להוריד שעה בכל יום (כלומר יומיים של 7 שעות ועוד 3 ימים של 9 שעות)? ושוב, אם ניתן אשמח להפניה לסימוכין. 3. האם המעסיק יכול לדרוש ממני להוריד את שעת ההנקה משעות הבוקר ופשוט להגיע יותר מאוחר למשרד (שאז אני בעצם "מבזבזת" את כל שעת ההנקה בפקקים) או שזכותי לבחור מתי אני מנצלת שעה זו ולצאת יותר מוקדם אחה"צ?
שלום רב,
סעיף 7(ג)(3) לחוק עבודת נשים הוא המקור הנורמטיבי המקנה זכאות לעובדת שילדה להעדר לשעת הנקה לאחר חופשת לידה ובתנאי שהיא עובדת משרה מלאה.
הפרקטיקה מעידה ששעת ההנקה הנה בסוף היום ולא בתחילתו.
עובדת רשאית להעדר מעבודתה מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חודשים מאותו יום ולפיכך לפי החוק חופשת לידה הנה עד 26 שבועות ולכן מתום חופשה זו מתחיל מניין ספירת הימים עד 4 חודשים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר