באפריל 2005 התחלתי לעבוד בבית קפה (תמיד עם תלוש משכורת מסודר).. המסעדה תמיד הייתה עבודתי העיקרית בינואר האחרון שיניתי את המסעדה מעיקרית למשנית לאחר 7 שנים כי ביולי האחרון התקבלתי למשרה מלאה במשרד, כעת הבית קפה היא עבודתי המשנית. ראוי לציין כי מאז ומתמיד עשיתי תאום מס והכל על פי חוק .. כעת אני בהריון חודש שישי וקצת. לאחר הלידה בעזרת ה' איני מתכוונת לחזור לבית הקפה כך שאדרוש את פיצויי על פי חוק. להלן שאלותיי: 1- במשך 7 השנים היו שנים בהם עבדתי משרה מלאה והיו שנים שלא (סטודנטית ) ז"א משנה לשנה המשכורת הייתה שונה. הכיצד יחושב פיצויי? 2- בתלוש משכורת של הבית קפה מופיע לי שיש לי מעל 40 יום חופש מחלה. מכייון שהעבודה בבית הקפה כרוכה בעמידה ממושכת ואף מעט עבודה פיזית(למרות שאני אחראית משמרת ולא מלצרית) כמו כן אני עובדת בערבים עד חצות ואף יותר מכיוון שבבקרים אני במשרד. בעיקר בחודשים מתקדמים אלה מאוד קשה לי יש לי כאביי רגליים וגב עזים . האם בשלושת החודשים הבאים אוכל להוציא חופש מחלה אך כן להמשיך לעבוד במשרד (מכיוון ששם לא מדובר בעבודה פיזית) ואם כן כיצד יחושבו דמי הלידה? האם על פי חודשי חופש המחלה או חודשיי תלוש אחרונים. וכיצד יחושבו הפיצויים האם על פי חודשי חופש המחלה? הכיצד אוכל להפסיק לעבוד בבית הקפה ולהמשיך לקבל את הכנסתו (דרך מעסיק או ביטוח לאומי) הכנסה נוספת זו של הבית הקפה מאוד קריטית לי וקשה לי לוותר עליה אך מצבי הבריאותי אינו מאפשר לי. בבקשה עזרו לי אני חייבת תשבות איני יכולה להמשיך עוד.
שבוע טוב,
ממליצה לפנות אל הרופא המטפל ולקבל אישור רפואי להקלה משמעותית בביצוע התפקיד שלך במסעדה. ניצול ימי מחלה היא אופציה מוגבלת למכסת הימים הצבורים.
לגבי דמי לידה ממליצה לפנות אל הביטוח הלאומי ולקבל מענה לעניין דרך החישוב.
לאחר הלידה תוכלי להתפטר בדין מפוטרת עד 9 חודשים מיום הלידה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר