ערב טוב, אב המתפטר מעבודתו לצורך טיפול בילדו, עד תשעה חודשים מיום הלידה – זכאי לפיצויי פיטורים כאילו פוטר, וזאת במידה ועבד למעלה משנה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, ובלבד שבת זוגו לא ניצלה זכות זו. בנוסף ראשית תודה על התשובה המפורטת. שנית, היות ואני נמצא במצב דומה ברצוני לברר את הנקודה הבאה. שאלה: האם חלים יחסי עבודה בין אם (שכירה) למקום עבודתה בזמן חל"ת לאחר לידה? אם התשובה היא לא אז איך יהיה ניתן לצבור 6 חודשי עבודה רצופים של האם ועדיין לעמוד במסגרת 9 החודשים מרגע הלידה עבור האב כאשר חופשת הלידה היא 3 וחצי חודשים? למען הבהירות ניקח את התרחיש הבא. אם יוצאת לחופשת לידה, ממשיכה בחל"ת של חודשיים נוספים וחוזרת לעבודה בתום 6 חודשים. בנקודה זו האם האב יכול לנצל את זכאותה להתפטרות לצורך טיפול בילד תחת קיום תנאי 1. תודה מראש י.
שלום רב,
העובדה שאישתך האריכה את חופשת הלידה לתק' ממושכת מחופשת הלידה הקבועה בחוק (14 בתשלום ועוד 12 כחל"ת) מהווה לצורך חישוב זכויות כתקופה שאינה מנתקת את יחסי עובד מעביד.
החוק מקנה לאב או לאם אפשרות להתפטר בדין מפוטר בתוך תשעה חודשים מיום הלידה ולפי המתואר ניכר שאתם עומדים בדרישה זו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר