אני מעסיקה משלבת לילד שלי, (שלו צרכים מיוחדים) מזה מספר שנים, בשכר שעתי לאחר הלידה המשלבת עברה לגור קרוב יותר להוריה, בעיר המרוחקת 30 ק"מ ממקום מגורינו. בסיום חופשת הלידה התנתה את חזרתה לעבודה בהעלה משמעותית של שכרה. הסכמתי לשאת בעלויות הנסיעה הרחוקה אולם לא להעלה שביקשה ולכן החליטה להתפטר. המשכורת של המשלבת משולמת מהעירייה עם תלוש מסודר לפי שכר מינימום ואני משלימה את שכרה לפי הסכם שבע"פ ביננו. יש לציין שביקשה לחזור לפחות שעות והסכמתי לכל שביקשה למעט ההעלאה. כמו כן, כחלק מהמשא ומתן על שכרה, ציינה בפניי שמצאה עבודה אחרת בשכר משתלם יותר בעיר מגוריה. האם המשלבת זכאית לפיצויים גם ממני בטענה שהתפטרה לצורך גידול הילד?
שלום רב,
מפנייתך ניכר שחרף העובדה שהעיריה היתה המעסיקה הפורמלית של העובדת גם את היית המעסיקה מאחר ושלמת לה הפרש שכר בהתאם להסכם בניכן ולפיכך ניכר שגם עליך חלה החובה לשלם לה פיצויי פיטורים (בחלק היחסי ששילמת לה).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר