שלום רב, אני נמצאת כרגע בחופשת לידה (טרם חלפו 14 שבועות). אני שוקלת להתפטר ממקום עבודתי הנוכחי עוד במהלך חופשת הלידה. יש לי כמה שאלות: 1. למיטב הבנתי ניתן לקבל פיצויים גם במקרה של: "...נסיבות אחרות שלא ניתן להמשיך לעבוד בהן (שלא ניתן לדרוש מהעובד להמשיך בעבודתו)". אסביר: אני נמצאת בתהליך של התמחות. עליי להתמחות ב-3 תחומים והמשרד בו אני מתמחה כעת אינו יכול להציע לי התמחות בשלושת התחומים (מכיוון שהוא עוסק בפועל בתחום אחד בלבד). האם במקרה זה אני זכאית לקבל דמי פיצויים? האם זהו מצב בו לא ניתן לדרוש מהעובד להמשיך בעבודתו? אציין כי אני עובדת במשרד זה כ- 3 וחצי שנים. 2. מבחינת דמי אבטלה: האם הסיבות בגינן אני זכאית לדמי פיצויים חלות גם על קבלת דמי אבטלה? ז"א, במידה ואתפטר מסיבה זו האם אני זכאית לקבלת דמי אבטלה באופן מידי או שעליי לחכות 90 יום ממועד ההתפטרות?זה נקבע? 3. לכמה חודשי דמי אבטלה אני זכאית? 4. אינני חתומה בחוזה העבודה על סעיף 14- מה המשמעות? תודה מראש, טל.
1. זו אינה סיבה להתפטרות בגין מפוטר שתיתן לך את הזכות שלא להמתין 90 יום לדמי אבטלה. יחד עם זאת, גם במהלך חופשת הלידה את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויים. ספירת 90 הימים מתחילה מיום שהתפטרותך נכנסת לתוקף ולכן אם את מתפטרת תוך כדי חושפת הלידה את מקצרת טווחים.
2. ראי תשובתי לשאלה 1.
3. אינני יודע. זה תלוי בהרבה גורמים שלא פירטת (גיל, רקע תעסוקתי וכו'). תבררי בביטוח הלאומי. הם יודעים הכי טוב.
4. אין משמעות אם את זכאית ממילא לפיצויי פיטורים
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר