שלום, אשמח לעצתך- אני עובדת שכירה שעתית (15 שעות שבועיות בממוצע) במקום בו עובדת 3 שנים באופן רצוף. בקרוב מתכננת לעבוד בנוסף גם כעצמאית בהיקף משרה קטן. האם לאחר הלידה אני זכאית לדמי לידה גם כשכירה וגם כעצמאית? כיצד כל אחד מהם מחושבים? האם אני זכאית להטבות נוספות? דבר נוסף, במידה ואינני מתכננת לחזור לעבודתי כשכירה לאחר חופשת הלידה, כיצד יחושבו פיצויי התפטרות? (להזכיר שאני עובדת שעתית)? תודה רבה!
לגבי דמי לידה - אני מציע לך לפנות לביטוח הלאומי. לגבי פיצויי פיטורים, כך קובע החוק: "שיעורם של פיצויי הפיטורים הוא: שכר חודש אחד לכל שנת עבודה בעובד במשכורת אצל מעביד, או באותו מקום עבודה, ושכר שבועיים לכל שנת עבודה בעובד בשכר כאמור; חלק של שנה שלאחר שנת עבודה מזכה את העובד בפיצויים יחסיים,". השאלה האם את זכאית לחודש על כל שנה או שבועיים על כל שנה, אינה תלויה בשאלה האם את עובדת במשרה מלאה או חלקית, אלא בשאלה האם שכרך משולם לך על בסיס חודשי. בהנחה שאת עובדת משרה חלקית, אך מקבלת משכורת אחת לחודש, את זכאית לפיצויים בגובה של חודש על כל שנה, גם אם זו משרה חלקית.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר