שלום, * לפני 5.5 חודשים התחלתי לעבוד במשרה חלקית במקום עבודה חדש כשאני בהריון(בידיעת המעסיק), לאחר 3 חודשי עבודה במקום החדש נאלצתי לצאת לשמירת הריון (כבר חודשיים וחצי וצפוי עוד כחודש עד הלידה). ברצוני לדעת: 1.האם המעסיק מחוייב לשמור לי על מקום העבודה?אם כן, האם אני מחוייבת לחזור לאחר 3 חודשי חופשת הריון או שאוכל לדחות החזרה? 2. האם המעסיק אמור לשלם לביטוח לאומי+ביטוח בריאות בעת שמירת ההריון? * בנוסף, אני עובדת בחצי משרה נוספת כבר כשנה וחצי (וגם שם הודעתי על שמירת ההריון). נאמר לי שהמעסיק ישלם לביטוח לאומי+ביטוח בריאות רק בעבור חודשיים ראשונים של שמירת ההריון וכל תק' שמעבר לכך(כחודש וחצי) יהיה עליי לשלם הנ"ל. האם הדבר מקובל ונכון עפ"י החוק?
לילה טוב,
בעניין המשרה הראשונה, בתום חופשת הלידה שלך חל איסור על המעסיק לפטר אותך במשך 60 יום מבלי לקבל היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת לאחר סיום תק' זו המעסיק רשאי לפטר אותך ולא לשמור לך את מקום העבודה.
לאור תיקון החוק באפשרותך להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום בכפוף לותק שלך כלומר את רשאית להיעדר מהעבודה, מתום חופשת הלידה, מספר חודשים כ- ¼ ממספר החודשים שבהם עבדת אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, אך לא יותר מ- 12 חודשים מיום הלידה (כאשר חלק של חודש לא יבוא במניין).
על המעסיק לשלם 30 ימים בגין העדרותך לאור שמירת הריון ומעל 30 יום עליך לפנות אל הביטוח הלאומי לקבלת גמלה.
ממליצה לפנות אל הביטוח הלאומי ולברר את התנאים לקבלת הגמלה לשתי המשרות.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר