בבקשה, עו"ד הנכבדים, שימו לב לשאלתי- (השאלה נשאלת אחרי שקראתי כמה פסקי דין ולא הגעתי לתשובה חותכת) הבנתי שיש את החוק הזה שאוסר לפטר אישה בהריון. אבל אני רוצה לתת 2 דוגמאות ספציפיות ואודה אם תענו באופן ישיר על המקרים הללו ולא באופן כללי. חשוב לציין במקרים הבאים כי מדובר בעובדת חרוצה - הכל טוב ויפה. 1. התחלתי לעבוד ב-1/1/15. ב-30/1/15, גיליתי שאני בהריון ואני מספרת לבוס באותו היום נניח, האם יכול לפטר אותי כי עוד לא עברה חצי שנה? (באם התשובה היא שהוא לא יכול לפטר בגלל העובדה שאני בהריון, אז מה העניין בחוק של להגביל את זה בותק של חצי שנה?) 2. התחלתי לעבוד ב-1/1/15. ב-30/4/15, גיליתי שאני בהריון ואני מספרת לבוס ב-30/06/15, האם יכול לפטר אותי? (אני יודעת שעל פי חוק עד שבוע 18 אני מחויבת להודיע על ההריון בכל אופן) אומנם עברה חצי שנה לוותק בעבודה אבל המעביד יכול לטעון שבתקופה של החצי שנה הייתי בהריון ולא סיפרתי. בנוסף להתייחסות של הסעיפים מעלה, שורה תחתונה אני רוצה להבין איך העניין של החצי שנה בא לידי ביטוי מבחינה מעשית. כי הרי אם אסור לפטר אישה בהריון אז מה זה משנה אם יש לה ותק של חצי שנה או לא. תודה רבה!!
חוק לשויון הזדמנויות בעבודה אוסרת להפלות עובדת על רקע הריון. אבל צריך להוכיח שהפיטורים היו בגלל ההריון ולא רק בזמן הריון.
חוק עבודת נשים אוסר לפטר אשה בזמן הריון. המניע לא משנה. לכן לפי החוק הזה את צריכה ותק של חצי שנה.
לעניין ההודעה, עמדתי היא שעובדת לא חייבת להודיע שהיא בהריון. אם היא מודיעה היא נהנית מהאיסור להעביד אותה עבודת לילה למשל.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר